Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre Devlete 19 Bin 940 kişilik boşluk ile Devlete Memur Alımı yapılacak. Aynı zamanda alımlar KPSS puanı ile yapılacak. Başvuru süreci başlayacak olan ilan için nefesler tutuldu ve 10 gün sürecek başvuru maratonu yapılacak.

Söz konusu ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Alımı yapacak olup farklı kontenjandarma belirlendi. Adayların Şubat ayında bekleiği ilan biraz geç kalarak 15 Mart 2021 tarihi ile başlayacaktır.

Peki söz konusu olan ilana kimler başvuru yapabilecek? KPSS detayı nedir? tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Devlet Memuru alımı başvuruları 15 Mart 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular,  “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Devlete 19 Bin 940 Memur alımına başvuru yapacak adayların öncelike KPSS Puanına sahip olmaları gereklidir. Bu kapsamda KPSS 50 Puan İle Memur Alımı yapılacak olup, adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 50 puan olması gereklidir.

Genel olarak ise adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan, 

İLAN HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN VE KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN BURAYA TIKLA