Diyanet İşleri Başkanlığına merkez teşkilatlarında görevlendirilmek üzere diyanet işleri uzman yardımcısı alımı yapılacak. Genel İdari Hizmetler sınıfındaki bu kadroda adayların en az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak gerekli olacak. Diğer başvuru şartları ise şu şekilde;

DİYANET MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

  • Adayların 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşıması istenilmektedir.
  • En az dört yıllık dini yüksek öğrenim bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
  • Yaş şartında ise 1 Ocak 2020 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.
  • 2018 veya 2019 KPSS sınavlarından P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.
  • Daha önce Diyanet İşleri Uzman yardımcısı sınavlarından yarışma sınavından 2 kez başarısız olanlar başvuru yapamayacaklar.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 7 Ocak tarihinde başladı. Son başvuru tarihi se 20 ocak 2020 tarihi saat 16:30'a kadar olacak. İnternet sitesi üzerinden (dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) adresi üzerinden başvuru formunu doldurmak ardından gerekli olan belgeler ile birlikte il ya da ilçe müftülüklerine ibraz etmek gerekmektedir.

Başvuruların ardından kontenjanın 20 katına kadar aday yazılı sınava alınacaklar. 23 Ocak tarihine kadar başvuru sonuçları açıklanacak. 27 Ocak tarihi saat 23:59'a kadar başvuru ücretini ödeme yapılması istenilmektedir. Buna göre yazılı sınavda başarılı olanlar sözlü sınava alınacaklar.

,

İLAN DETAYLARI

Editör: TE Bilisim