Resmi Gazete'de yeni memur alım ilanı yayımlandı. Yayımlanmış olan ilana göre Taban KPSS puanı ile kamuya farlı kadrolarda memur alımı yapılacak. Bu yönde 03 Eylül 2019 tarihi itibari ile Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Peki başvuru yapılacak pozisyonlar nedir?  Kimler başvuru Yapabilir?

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu toplamda 35 kişilik boş kadro ile, 5 (Beş) adet Fon Denetçi Yardımcısı, 15 (Onbeş) adet Fon Uzman Yardımcısı ve 15 (Onbeş) adet Fon avukatı alımı yapacak.

KPSS TABAN PUAN DETAYI NEDİR?

Alımı yapılacak 35 memur kadrosu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve adaylara Taban 75 ve 70 KPSS puanı şarrtı aranıyor.

70 KPSS taban Puanı İle Alım:

Söz konusu olan alım pozisyonları içerisinde yer alan Fon Avukatlığı pozisyonu için adayların ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

75 KPSS Taban Puanı İle Alım:

Avukat pozisyonu doşında alımı yapılacak Fon Uzman Yardımcılığı ve Fon Denetçi Yardımcılığı kadroları için adayların ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP28, KPSSP48 puan türünden en az 75 (Yetmişbeş) puan almış olmaları gerekmektedir.

GENEŞL ŞARTLAR NEDİR?

Söz konusu bu üç kadro içim adaylardan, bazı genel nitelikler aranacak. Bu bağlamda adyaların, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ileigi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Fon Uzman Yardımcılığı ve Fon Denetçi Yardımcılığı için : En az 4 (Dört) yıl süreli eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri, elektrik, elektronik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı okulları bitirmiş olmak.

Avukat Pozisyonu İçin: Üniversitelerin en az 4 (Dört) yıl süreli hukuk fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ve Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartları aranacak.

SINAV DETAYLARI NEDİR?

Adayların KPSS den almış oldukları puan durumarı incelenerek adaylara yazılı Giriş sınavı yapılacak. Fon Denetçi Yardımcılığı ve Fon Uzman Yardımcılığı İçin 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs New Hall Binasında yapılacak. Avukat pozisyon için ise 23 Kasım 2019 tarihinde yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ:

Başvurular, 07 Ekim 2019 tarihinden itibaren en geç 28 Ekim 2019 tarihi mesai bitimine kadar, istenilen belgelerle birlikte, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul (34394) adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Fon'a ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim