Sayıştay Başkanlığı farklı pozisyonlarda memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Devlet Personel Başkanlığı tarafından 10 EKim 2019 tarihli Yayımlanmış olan ilana göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki memur ihtiyacı için 2 memur alacağını belirtmişti. Başvuurların ilanın yayım tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir.Henüz başvuru yapmamış olan adaylar veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgiyi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Sayıştay Başkanlığı 2 kişilik kadro ile 1 Kadın Öğretmen (Okul Öncesi) alımı ve 1 kadın Çocuk Gelişimcisi alımı yapılacağı belirtmişti. Bu kapsamda adayların ilgili lisans mezunu olmaları ve belirtilen KPSS şartını yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların başvuru durumlarına göre adaylara Sınav sözlü yapılacaktır. Sözlü sınav mesleki bilgi ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.

KPSS 60 PUAN ALMIŞ OLMAK ŞART!

Sayıştay Başkanlığı memur alımı ilanı için adaylardan KPSS puanı şartı aranmakta olup, Sözleşmeli Öğretmen (Okul Öncesi) 2018-2019 KPSS sınavından KPSSP121 puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde, Sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi için ÖSYM tarafından yapılan 2018 -2019 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP10 puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Adayların KPSS ve Eğitim dışında, "657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak" şartı da aranıyor.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARINI BURAYA TIKLAYARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Sayıştay Başkanlığına başvurular 10 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 22 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını Başkanlığın “İnönü Bulvarı, No:45, Balgat / Ankara” adresine şahsen veya posta ile başvurulacaktır. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRMELER:

Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak şarttır. İlan edilen pozisyon unvanlarında sözlü sınav başarı sırasına göre (70 puanın üzerinde) en yüksek puan alan aday sınavı kazanmış kabul edilecektir.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim