Az Önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı az önce yayımladığı tercih kılavuzu duyurusuna göre KPSS 2022/3 kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı memur alımı yapacak. KPSS 2022/3 kapsamında memur alımına Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımı yapılacak olup Mezuniyete göre kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

ÖSYM KPSS 2022/3 Tercih Kılavuzunu Yayımladı!

ÖSYM den gelmiş olan duyuruya göre 24 Şubat 2022 tercih kılavuzu yayımlandı. Bu kapsamda, ÖSYM duyurusu şöyle;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/3 Tercih Kılavuzuna saat 11.00’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 24 Şubat – 02 Mart 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 02 Mart 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/3 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 14 Personel alınacak ( 2 Aşçı Yardımcısı, 2 Bahçıvan, 5 Garson, 5 Temizlik Görevlisi )

Ön Lisans Mezunu: 47 Personel alınacak. ( 18 Tekniker, 28 Büro Personeli, 1 Aşçı )

Lisans Mezunu: 26 Personel alınacak ( 1 Avukat, 1 Şehir Plancısı ve 24 Mühendis )

İşte Kontenjan dağılımı:

KPSS Geçerlilik Yılı ve Şartı Nedir?

Adayların, bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Mülakat Yapılmayacak!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının 87 Kamu Personeli Alımı ilanına başvurular KPSS puanı ile yapılacak. Adaylara herhangi bir Mülakat yapılmaksızın yapılacak olan KPSS sıralaması ile değerlendirme yapılarak atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

KPSS 2022/3 Tercih Kılavuzu Başvuru Şartları Ne Olacak?

İlgili tercih kılavuzuna başvuru yapacak adayların mutlaka 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Ayrıca;

  • Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Alım yapılacak pozisyon için yukarıda belirtilen nitelik kodlarındaki şartları sağlıyor olmak

şatları aranacaktır.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM KPSS 2022/3 tercihlerinde bulunmak isteyen adaylar tercihlerine 24 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak. Adaylar tercihlerini en geç 02 Mart 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Tercihler sadece ÖSYM üzerinde AİS sistemi üzerinden yapılacak.

Tercih Ücreti ve Anlaşmalı Bankalar?

Yerleştirme ücreti 30,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecek ve devredilmeyecektir. Yerleştirme ücretini banka şubesinden yatıracak adaylar, bankaların çalışma saatlerini gözönünde bulundurmalıdır.

KPSS 2022/3 TERCİH KILAVUZLARI

Genel Bilgiler

TABLO-1. Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-2. Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-3. Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler ile Mezun Olunan Alan-Dallar/Programlar

Dilekçe