Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı az önce duyuru yayımladı. Bu gece Resmi Gazetede yayımlanan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kamu Personeli alımı yapacağını bildirmişti. 27 Ekim 2021 tarihi ile beklenen KPSS 2021/8 ercih kılavuzu ile Kamu Personeli Alımı başvuru süreci başladı. Bu kapsamda ÖSYM kılavuzu resmi İnternet adresi üzerinde yayımlandı.

Yayımlanmış olan tercih kılavuzuna göre alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 100 kişilik kadro ile 89 Mühendis ve 11 Büro personeli alımı yapılacak. Bu yönde adayların KPSS'den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

KPSS 2021/8 TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

KPSS-2021/8: Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/8 Tercih Kılavuzuna saat 11.00’den itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 27 Ekim - 02 Kasım 2021tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 02 Kasım 2021tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alanKPSS-2021/8Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS-2021/8 Tercih Kılavuzu

BAŞVURU ŞARTLARI:

Mühendis pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.

Büro Personeli pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği nitelik kodlarının ve mezuniyet alan bilgilerinin açıklamasında yer almaktadır.

Sağlık bakımından Mühendis ve Büro Personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

KPSS’ye girmiş 2020-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Mühendis pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek Büro Personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak.

Editör: TE Bilisim