Ticaret Bakanlığı 2021 yılı Memur Alımı kapsamında ilan yayımlamıştı. Bu yönde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanı aracılığı ile yayımlanmış olan KPSS 2021/6 Tercih kılavuzu ile Bakanlık 250 Memur Alımı yapacak. Tercihlerin sona ermesi ile tercih yapan adayların sonuç öğrenme maratonu başladı. En çok ise adaylar Taban KPSS Puanının kaça düşeceğini merek etmekte. Bildiğiniz gibi ÖSYM tercihlerinde başvuru için Taban KPSS Puanı belirtilmiyor. Yani KPSS Puanı kaç olursa olsun tercih yapılabilmekte. Ancak KPSS puanı sırasına göre değerlendirme yapılmakta.

KPSS DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Ticaret Bakanlığı 250 Memur alımı için farklı şehirlerdeki birimlerine alım yapacağını belirtmişti. Ayrıca alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda adaylar 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden puanlara bakacak.

Değerlendirmeler, Tercih yapan adayların KPSS Puanı sırasına göre en yüksek puandan en düşük puanı kadar yapılacak sıralama ile 250 aday belirlenecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ticaret Bakanlığı 250 Memur Alımı için tercihler 27 Mayıs 2021 tarihi ile başlamış olup 03 Haziran 2021 tarihinde sona erdi. 25 TL tercih ücretini yatıran adayların tercihleri işleme alındı. Adaylar tercihlerin sona ermesinden sonra sonuçları beklemeye başladı. tercih yapmış olan herkesin gözü ÖSYM'de. Bu kapsamda tercihlerin sona ermesinin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen henüz tercih sonuçları açıklanmadı.

Ticaret Bakanlığı KPSS 2021/6 tercihlerinin sonuçları 15 - 20 Haziran 2021 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

KPSS TABAN PUANI KAÇA DÜŞECEK?

KPSS Puanının sıralamada en düşük puanını hesaplamak zordur. Çünkü bildiğiniz gibi 2021 yılı memur alımlarının sayısının az olması sebebi ile tercih sayısında rekor bekleniyor. Bu kapsamda yüksek puan ile başvuru yapılacağından KPSS Puanının Taban puanı en düşük 75 civarında olması bekleniyor.

TERCİH SONUÇLARINDAN VE SAYISAL VERİLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim