KPSS 2021 /1 tercihlerinde sona geldik. ÖSYM aracılığı ile yılda iki kez yapılan tercihler 2021 yılı içinde yapılıyor. İlk Tercihler için başvurularda sona geldik. Adaylar şimdiden başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Ayrı zamanda KPSS Taban Puanı Kaça düşeceği merak konusu oldu. Bizde İşin Olsa ekibi olarak tecrübelerimize dayanarak bilgileri sizlerle paylaşacağız.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILDI?

KPSS 2021/1 tercihleri Temmuz ayının başı ile yani 1 Temmuz 2021 tarihi ile başlamıştı. 8 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek tercih kılavuzuna tercihlerde ise adaylar bazı nitelikler doğrultusunda ve şartlara göre tercih yaptılar.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılı tercihlerinde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar tercih yapabildiler. Bu kapsamda aday değerlendirmesi mezuniyete ve KPSS puanına göre yapılacak. Adayların tercihte bulundukları eğitim seviyesi ve KPSS esas alınacak.

Tercihlerin 8 Temmuz 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçlar kısa süre içerisinde açıklanacak Geçmiş yıllarda yapılan KPSS tercihlerine bakacak olursak sonuçların en az geç 10 gün içerisinde açıklandığını görmekteyiz. Bu yönde 8 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek olan tercihler için adaylar sonuçlarına en geç 20 Temmuz 2021 tarihine kadar öğrenecekler. Ancak bu süreç daha az bir sürede olabilir ve İşin Olsa ekibi olarak 15 temmuz 2021 tarihi ile aıklanacağı yönünde bilgi verebiliriz.

TERCİH SONUÇLARINDA TABAN PUANLAR KAÇA DÜŞER?

Adayların sonuçların ne zaman açıklanacağından daha çok merak edilen konulardan biriside Atamalarda KPSS Taban puanlar kaça düşer oldu. Bu kapsamda geçtiğimiz dönemlerde yapılan atamalara bakacak olursak, Lisans mezunlarından en düşük Düşük KPSS Puanı yer alıyor. Buna göre 2020 KPSS Puanı ile yapılacak atamalarda puanların.

Lisans Mezunu: En Düşük 55 Puan İle 60 Puan arasında bekleniyor.

Ön Lisans Mezunu: En Düşük 65 ile 75 KPSS Puanı arasında bekleniyor.

Lise Mezunu: Lise Mezunu atamalarda ise puanın en yüksek olduğu mezuniyettir. Bu kapsamda en az 70 KPSS puanı ile atama yapılması beklenmektedir.

TERCİH  SONUÇLARI AÇIKLANDIÜINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA