On Binlerce persone ladayının beklediği ilan yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunun ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi ilan sitesi üzerinde de yayımlandı. Sağlık Personeli alımı için süreç cuma günü başlıyor. Peki AÇSHB üzerinde yayımlanan duyurunun detayları nedir?

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatındaki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak memur personel alımı yapılacağını bildirdi. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında yapılacak. Ayrıca bu yönde adaylardan KPSS şartı aranıyor.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı sözleşmeli perosnel alımları Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 8.844 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Sağlık Bakanlığı 20204 kapsamında 8 bin 844 personel alımına en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans kapsamında yapılacak alımlara, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyan adaylar, 65 yaşından büyük olmayan adaylar, görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmayan adaylar başvuru yapabilecekler.

TERCİH SÜRECİ BAŞLIYOR!

Bakanlığa 8 bin 844 personel alımı tercih süreci 14 Şubat 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 20 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu kapsamda adaylar tercihlerini, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. ÖSYM’ye veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

Ancak, Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ve Sağlık Fizikçisi pozisyonlarında tercih yapmak isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (SADECE YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA PROGRAMLARINDA) öğrenim görmüş adayların, 18 Şubat 2020 tarihinde saat 17.00’ye kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı-Çalışma Genel Müdürlüğünün Ek Hizmet Binasına (GMK Bulvarı No:6 Kat:2 Kızılay/ANKARA) şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

RESMİ GAZETE'DE KADRO DAĞILIMI YAYIMLANDI!

Editör: TE Bilisim