Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memur alımı için ilan yayımladı. ÖSYM üzerinden gelen tercih kılavuzuna göre KPSS puanı ile Bakanlığa farkı kadrolarda memur alımı yapılacak. Bu kapsamda kılavuz yayımlanmış olup tercih süreci başlamıştır. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerindne yapacak olup başvuru şartları ve mezuniyete göre dağılımı sizlerle paylaşıyoruz.

KPSS 2020/12 TERCİHLERİ BAŞLADI!

ÖSYM aracılığı ile gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS 2020/12 ile 50 memur alımı yapılacak. ÖSYM tercihler için süeci başlattı. Bu kapsamda KPSS tercihleri 02 - 07 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2020/12 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplamda 50 memur alımı yapacak olup alımlar Lisans ve Ön Lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. Bu kapsamda aşağıdaki kadrolarda alım yapılacak.

Ön Lisans Mezunu 10 memur alınacak. Bu yönde alımlar Büro Personeli pozisyonunda yapılacak.

Lisans Mezunu 40 memur alınacak. Bu kapsamda almlar, Avukat, Büro personeli, Mühendis, Şehir Plancısı ve Mimar kadrolarında yapılacak.

,

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

a) Mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli pozisyonlarına atanacak şartlara haiz olmak. Bunlardan hangi bölüm mezunlarının alınacağı ve hangi şartları taşıması gerektiği pozisyonların karşısında yer almaktadır.

b) Sağlık bakımından mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

c) KPSS’ye girmiş ve (2018-KPSS Lisans ve 2018-KPSS Önlisans) sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puanı almış olmak.

d) 1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9’uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi sebebiyle, Avukat kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların Avukatlık Ruhsatnamesine tercih işlemlerinin son günü itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır. Avukatlık stajının tamamlanması ve Avukatlık Ruhsatının alınması için başvuruda bulunulması adaylara “Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak” koşulunun arandığı kadro veya pozisyonlara başvuru hakkı vermez.

Sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek mühendis, mimar, şehir plancısı, avukat ve büro personeli pozisyonlarının karşısında yer alan bölümlerden mezun olmak

Genel Bilgiler

TABLO-1. Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-2. Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Ön Lisans)

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Lisans)

Dilekçe