Her yıl yapılan merkezi atama ile kamuya memur alımları yapılıyor. KPSS 2020/1 Tercih kılavuzu'da yayımlanması ile birlikte lise mezunu 131 kişi alınacak. Yayımlanmış olan kılavuzlara göre farklı kamu kurum ve kuruluşları memur personel alıyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere lise mezunu kadroları hakkında bilgi vereceğiz.

LİSE MEZUNU ALIM YAPILACAK KADROLAR:

KPSS 2020/1 tercih kılavuzuna göre kamuya lise mezunu adaylar arasından;

  • Şoför,
  • Teknisyen,
  • Aşçı,
  • Hizmetli,
  • Kaoriferci,
  • Hayvan Bakıcısı,
  • Sağlık Memuru,

alımları yapılacak.

HANGİ KURUMLARA ALIM YAPILACAK?

Lise mezunu adaylar içerisinden bir çok üniversite bünyesine personel alacak. Üniversiteler dışında, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurumu Genel Sekreterliği, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyelerine 131 kişilik kadro ile alım yapacaklar.

LİSE MEZUNU BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

KPSS tercih kılavuzuna tercih yapacak adayların öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dşında, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi şartlar aranacak.

Ayrıca adayların ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise kapsamında KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

TERCİHLER BAŞLADI!

Tercihler 23 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başladı ve en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Bu yönde adaylar ÖSYM aday giriş bilgileri ile sisteme giriş yaparak ilgili nitelik kodları ile tercih yapacaklardır.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA