Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı az önce bir duyuru yayımladı. Yayımlanmış olan duyuruya göre KPSS 2019/5 Tercih kılavuuz ile memur alımı yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre Ön Lisans ve Lisans mezunu kadrolar ile memur alımı yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre Tarım Bakanlığı Ön Lisans mezunu 24 ve Lisans mezunu 86 kişi alacak. Ön Lisans mezunu olarak Tekniker ve Lisans mezunu mühendis kadroları yer aldı. Alımlar taşra teşkilatında bulumam müdürliklere yapılacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS 2019/5 tercih kılavuzu ile Tarım Bakanlığı 110 memur alımı için adayların tercih yapabilmeleri için öncelikle bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gereklidir.

KPSS 50 PUAN İLE MEMUR ALINACAK,1

Tarımm ve Orman bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü adaylardan yukarıdaki niteliklerle birlikte, Mühendis kadroları için 2018-KPSS Lisans sınavında KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Tekniker kadroları için ise 2018-KPSS Ön lisans sınavında KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.

TERCİH İŞLEMLERİ:

Adaylar tercihlerini 7-13 Kasım 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 13 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 14 Kasım 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 14 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü KPSS-2019/5 Tercih Kılavuzu

TERCİHLER:

Adaylar tercihlerini https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleçleştirmeleri gereklidir.

Editör: TE Bilisim