Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesine 100 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Söz konusu duyuru Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapıldı ve KPSS 2019/5 kapsamında tercih işlemleri ile tercih yapılacak. Adaylar tercihlerine duyurunun geldiği gün 07 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona eriyor. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için İşin Olsa ekibi olarak son kez detayları sizlerle patlaşacağız.

HANGİ KADROLARA TERCİH YAPILACAK?

KPSS 2019/5 kapsamında 100 memur alımı yapılacak olup sadece lisans ve ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde Lisans mezunu mühendislik kadrolarına ve Ön Lisans mezunu Tekniker kadrılarına alım yapılacak. yerleştirme sonuçlarına göre Ön Lisans mezunu 24 ve Lisans mezunu 76 kişi alınacak.

TERCİHLERDE SON GÜN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü memur alımı tercihlerine 07 kasım 2019 tarihinde başlayan adaylar tercih işlemlerini en geç 13 Kasım 2019 saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Tercihler İnternet'ten ÖSYM resmi tercih adresi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini aday şifresi ile yapacak olup ayrıca ÖSYM ile anlaşmalı bankalara 20 TL tercih ücretini yatırmaları gereklidir.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYM KPSS 2019/5 kapsamında memur alımı tercih kılavuzuna tercih yapacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıyor olmaları gereklidir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İki Yıllık ön lisans programlarından ve dört yıllık eğitim veren kurumların mühendislik fakültelerinden mezun olmuş olmak,
  • 2018 yılında yapılmış olan kamıu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

MGM memur alımı tercihlerine başvuru yapacak adaylar sadece Kamu Personeli Seçme Sınavı ile değerlendirilecek olup adaylara mülakat yapılmadan yerleştirme yapılacaktır.

TERCİH SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMA:

Tercih işlemlerini yapacak veya yapmış olan adaylar sonuçlardan anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek haberdar olabilir ve tercih yapmış ve SOnuç bekleyen adaylarında katıldığı hesabımıza sizde Buraya Tıklayarak katılabilir ve her gelişmeleri takip edebilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA 

Editör: TE Bilisim