03 Aralı k2019 tarihinde başlamış olan 2019/2 memur alımı tercihleri için son günlere geldik. Tercih yapmış adaylar için sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz hafta duyurusu yayımlanmış ve memur olmak isteyen binlerce adayın merakla beklediği tercih işlemleri sona erecek ve adaylar şimdi ise sonuçlar için merajlı bekleyişe girecekler. Peki tercih detayları nedir? Kimlerin tercihleri kabul edilip kimlerin tercihleri geçersiz sayılacak? İşte tüm detayları İşin Olsa Ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında toplamda 1729 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak olup adaylar KPSS Puanına göre değerlendirilecektir. Bu kapsamda lise mezunu 101, Ön Lisans Mezunu 496 ve Lisans mezunu 1146 memur alımı yapılacak.

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR!

ÖSYM tarafından 26 kasım 2019 tarihinde duyurulmuş ve 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olan memur alımı tercihleri için artık son günlere geldik. Adaylar başvurularını en geç 12 Aralık 2019 tarihi saat 23:59 a kadar tercih yapmaları gereklidir. Tercihler ÖSYM internet adresi üzerinden yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT:

Adaylar tercih yapabilmeleri için ÖSYM ile anlaşmalı olan bankalara 20 TL olarak belirtilen tercih ücretini yatırmaları gerekmektedir. Tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Tercih kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir .

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezi Yerleştirme ile memur alımı tercih sonuçları ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Genelde tercih sonuçları tercihlerin bitmesinin ardından 15 gün içerisinde açıklanıyor. Bu yönde kesin tarih vereyen ÖSYM büyük ihtimalle tercih sonuçlarını Aralık sonuna kadar duyuracaktır.

Tercih sonuçlar açıklandığında ilk sizin haberinizin olması için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek sonuçlardan anında haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim