Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından her yıl yapılan merkezi yerleştirme ile kamuya farklı kamu kurumları tarafından merkezi memur alımları yapılıyor. Binlerce aday her yıl Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans seviyesindeki KPSS ye katılaraak sonuçlarına göre merkezi yerleştirmeler ile kamu kurumlarına yerleşiyorlar.

EN AZ LİSE MEZUNLARI ALINIYOR!

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile adaylar merkezi yerleştirme ile memur alımlarında en az ortaöğretim mezunu olanlar tercih yapabiliyor. Bu nedenle ortağretim mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puana sahip olan adaylar tercih yapabilmektedir.

MÜLAKAT YAPILMIYOR!

KPSS tercihlerinde kamu kurumları bünyelerine mülakat sınavı yapmadan alım yapıyorlar. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından mezuniyete göre almış oldukları puan esas alınarak tercih yapan en yüksek puan göze alınarak sıralama yapılıyor ve en yüksek puana sahip olan adayların ataması gerçekleşiyor.

2019/2 TERCİHLERİ BAŞLIYOR!

Her yıl iki kez yapılan merkezi yerleştirmeler için tercih sürenini başlamasına sadece 1 aylık bir süre kaldı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurumlarından toplanan talepler sona erdi ve tercih işlemleri Aralık ayı içerisinde alınacak. ÖSYM tarafından ilk tercihler yani 2019/1 Tercihleri 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile 18 temmuz 2019 tarihleri arasında yapılmıştı.

KPSS 2019/2 Tercihleri için ÖSYM takvimini yayımladı ve tercihler 03 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir.

TERCİH ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK!

2019/2 Memur alımları için adaylar tercih ücreti yatırmaları gereklidir. 2. Dönem Merkezi yerleştirme işlemleri için adayların ÖSYM tarafından anlaşmalı olan Bankalara 20 TL tercih ücretini yatırmaları gerekmektedir. Ücretler tercih taihleri içerisinde yatırılması gerekmektedir.

KONTENJAN SAYISI ARTTI!

2019/1 merkezi memur alımları için 68 kamu kurumu tarafından 1014 memur alımı yapılmıştı. kadro sayısının az olması adayları hüsrana uğrattı ve binlerce aday malesef iyi puana sahip olmalarına rağmen yerleşemediler. 2019/2 tercihleri için alım sayısı arttı. Geçtiğimiz haftalarda resmi gazete'de yayımlanan karara göre 2019/2 tercihlerine 81 il için belediyelerde katılacak. Belediyeler Devlet Personel Başkanlığına talepleri iletiyorlar.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

  • Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)
  • 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.
  • Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

TERCİHLER BAŞLADIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Editör: TE Bilisim