Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olan Merkezi yerleştirme ile memur alımları devam ediyor. Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında alım yapılacak olup kontenjan dağılımı ve tüm bilgiler paylaşıldı. ÖSYM yayımladığı KPSS 2019/2 tercih kılavuzunu incelediğimize Engelli Adaylara'da müjde yer alıyor. Kılavuza göre engelli olan adaylar'da merkezi yerleştirmede tercih yapabilecek.

ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE:

Yayımlanmış olan KPSS 2019/2 tercih kılavuzunda yer alan detaya göre engelli adayların tercihleride kabul edilecektir. İşte ÖSYM yayımladı kılavuzdaki o detay;

Engelli statüsündeki adayların, tercih ettikleri kadro ve pozisyonlar için aranılan genel ve özel şartları taşımaları halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmaktadır.

Bununla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53’üncü maddesinde; kurum ve kuruluşların toplam dolu kadro sayılarının (yurtdışı teşkilatı hariç) %3’ü oranında engelli çalıştırmak zorunda oldukları ve engelliler için sınavların, engelli kontenjanı açığı bulunduğu sürece engel grupları ve eğitim durumları itibariyle sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda başarılı olmaları halinde de memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.

MEZUNİYETE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI NEDİR?

KPSS 2019 tercihleri ile lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında alım yapılacak. Bu yönde Lise mezunu 101, ÖnLisans mezunu 496 ve Lisans mezunu 1146 memur ataması yapılacak.

TERCİHLER NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

ÖSYM'nin üzerinde tercih işlemleri 03 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Tercihler ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktıreAdayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri önem arz etmektedir.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Söz konusu merkezi atama ile tercih yapmak isteyen adaylar tercih işlemleri için belirtilen 20 TL'yi ÖSYM ile anlaşmalı bankalara yatırılması gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU VE DAĞILIM İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim