Kamuya 2019 yılı için merkezi yerleştirme ile 1729 kişilik boşluk ile memru alımı yapılacak. Adaylar ÖSYM tarafından yapılacak açıklama duyurusunu beklmeye başladı. Sonuçlara göre en düşük KPSS puanı kaç olaca? Tarhimin sonuçlar ne zaman açıklanır? İşte detaylar.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS KAPSMAINDA MEMUR ATAMASI YAPILACAK!

ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılan Merkezi yerleştirme ile kamuya memur alımları yapılıyor. Bu kapsamda 2019 yılının son ataması olan KPSS 2019/2 tercihleri ile kamuya 1729 memur alınacak. Lise mezunlarından 101,Ön Lisans mezunlarından 496 ve Lisans mezunlarından 1146 kişilik boşluk ile alım yapılacak.

TERCİH SONUÇLARI  NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ölçme, Sçeme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından alınan memur adaylarının terihleri için inceleme işlemleri başladı. İnceleme sonucunda sonuçlar adaylara duyurulacak. tercih yapmış olan adaylar gözlerini ÖSYM sitesine çevirdi. Bu kapsamda en çok merak edilen konulardan olan tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu.

Geçmiş dönemlere baktığımızda ÖSYM tercih sonuçlarını terxihlerin sona ermesinde 10 ile 15 gün içerisinde açıkladığı görülmektedir. Bu kapsamda 13 Aralık 2019 tarihinde alınan tercihler için sonuçlar 23 Aralık 2019 tarihi ile 27 Aralık 2019 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

KPSS TABAN PUANI KAÇA DÜŞER?

Yine geçmiş terxih sonuçlarına bakacak olursak Kamuya Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamın yapılan tercihlerde sonuçlar en düşük 67 puana kadar düşmüş. 2019/1 tercihlerinde 1014 memur ataması yapılı ve en düşük KPSS puanı lisans mezunlarından 67 olarak bildirildi. Düşük KPSS Puanı ataması yapılan kadro ise ARFF Memuru olarak bildirildi. 

2019/2 tercihlerinde ise KPSS puanın en düşük 65 ile 70 Puan olması bekleniyor. 2019 yılı ikinci atamasında kadro sayısının yüksek olması ve son zamanlarda bir çok kamu kurumu tarafından yapılan yerleştirmelere bakılacak olursak rekabet oldukça yüksek.

TERCİH SONUÇLARINDAN HAERDAR OLMA:

ÖSYM tarafından gelecek tercih sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Bu yönde ilk olarak sizleri bilgilendireceğiz. Ayrıca tercih sonuçlarını bekleyen diğer adaylarla tartışma yapmak ve fikir alışverişi yapmak için İşin Olsa yı sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim