2019 yılı KPSS/2 tercihleri yaklaşırken birçok aday tercihlerin açılacağı o günü merakla beklemeye başladı. Bu kapsamda ilk alım Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olup KPSS/2 çerçevesinde 17 bin sağlık personeli alımı ile farklı kadrolarda memur istihdamı sağlanacaktır. Sonrasında ise KPSS/5 kapsamında memur alımı yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı 17 Bin Sağlık Personeli Alımı Kadroları

Geçtiğimiz aylarda ilk etabı tamamlanan 12 bin sağlık personeli alımında 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olmak üzere odyolog, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi gibi alanlarda personel alınmıştı. 17 bin sağlık personeli alımında da yine benzer bir kadro yapısı ile karşılaşılması muhtemel gözüküyor. Bakan Koca temmuz ayında yaptığı açıklamasında “Önümüzdeki 3-4 ay içinde tekrar KPSS ile alımlar yapılmış olacak" ifadelerine yer verildi. Buna göre ekim ya da kasım ayında ilanın yayınlanması bekleniyor” ifadelerine yer vermişti bu noktada KPSS/2 kapsamında alımların13 Aralık 2019 günü yapılacağı açıklandı.

KPSS/5 Ne Zaman?

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile en az lise mezunu kamu personeli alımı için 2019 yılının kalan günlerinde mülakatsız olarak KPSS 2019/2 ve KPSS 2019/5 tercihleri ile gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu alımlardan ilki olan KPSS 2019/2 tercihleri 13 Aralık 2019 günü yapılacak olup KPSS/5 için is önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılması gündeme gelebilir.

Kurum Sayısı Artacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 2019 KPSS/1 alımında 68 kamu kurumu, 1013 kamu personeli alımı yapmış olup adayların bu kadar az kadro açılmasına tepkileri olmuştu. Yapılacak olan KPSS/2 alımında ise kurum ve alım sayısının artması beklenmekte olup geçtiğimiz günlerde yayınlanan Resmi Gazete kararına göre 2019/2 tercihleri için 81 il ve belediyelerde katılacak. Belediyeler Devlet Personel Başkanlığına taleplerini iletmeye devam etmektedir.