Kamu kurumlarına Eylül ayı son personel alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Bakanlık ve kamu kurumlarına daimi ve geçici süreli istihdamlarda adayların sıralamasında Kamu Personeli Seçme Sınavı esas alınmaktadır. Bazı kurumlarda KPSS şartı istenilmeyecek iken, bazıları da kpss ile alımlar gerçekleşecek. 29 Eylül 2020 tarihi itibari ile açıklanan istihdamlardan bazıları şu şekildedir. Et ve Süt Kurumu, Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Kurumu ile Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı SYDV kurumlarıdır. 

KOSGEB MEMUR ALIMI;

Kosgeb 4 adet sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Başvurularda adayların 2018 yada 2019 KPSS sınavlarına girmiş olmaları, sınav şartını taşımayanlar ise kpps'den 70 puan olarak dikkate alınacaktır. Yabancı Dil Sınavı YDS şartında ise yüzde 30'u dikkate alınacaktır. Başvuru yapan adaylar arasından dört katı kadar aday mülakat sınavına alınacaktır. Maaş haklarında sözleşmeli bilişim personeli tavan ücretin 2 katı kadar maaş hakları verilecektir. Adayların en az 3 yıl iş tecrübesi istenilecektir. Başvurular 9 Ekim 2020 tarihine kadar karo, posta yada şahsen müracaat yapılacaktır.

KPSS'SİZ İŞÇİ ALIMI;

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün İstanbul Depo Müdürlüğündeki işçi alımında 4 kişi istihdam edilecek. Adayların ilkokul mezunu olmaları et işçiliği ve kasaplık sertifikasına sahip olmak, ustalık yada kalfalık belgesine sahip olmak gerekmektedir. Kura 8 Ekim 2020 tarihinde saat 10:00'da alınacaktır.

SYDV PERSONEL ALIMI;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı SYDV 5 ilde KPSS'den 60 puan ile yada kpss olmadan memur alımı yapacak. Erzincan İliç ilçesinde 1 temizlikçi, Kırıkkale'de 1 büro memuru, Manisa ili Turgutlu ilçesinde ise 2 şoför ve 2 büro personeli ile İstanbul ilinde Kartal ilçesinde yardım ve inceleme görevlisi alımı yapılacaktır. Başvurular şahsen yada elektronik ortamda gerçekleşecek. 

Editör: TE Bilisim