KOSGEB 41 farklı şehirde 44 Memur Alacak. Alımlar Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının taşra teşkilatına yapılacak olup Kobi Uzman yardımcılığı sınavı yapılacak. Başvurularda son güne geldik. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? KPSS puanına göre değerlendirmeler nasıl yapılacak?

44 Memur Alımı Kadro Dağılımı:

KOSGEB 44 kişilik kadro ile Kobi Uzman yardımcısı alacak. İşte şehre göre kadro dağılımı:

Kimlerin Başvurusu Geçerli sayılacak?

Başvurda bulunan adaylar mutlaka belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. 

Bunun dışında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir. Ayrıca aşağıdaki eğitim niteliklerinin taşınıyor olması gereklidir.

  • KUY01 Referans kodu için Mühendislik ve/veya Mimarlık Fakültelerinin herhangi bir bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı fakültelerden mezun ve KPSSP1 puan türünden asgari puanı almış olanlar aşağıda belirtilen pozisyonlardan birine başvurabilir.
  • KUY02 Referans Kodu için Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler, İktisat veya İşletme Fakültelerinin herhangi bir bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı fakültelerden mezun ve KPSSP28 puan türünden asgari puanı almış olanlar aşağıda belirtilen pozisyonlardan birine başvurabilir.
  • KUY03 Referans Kodu için Hukuk veya İletişim Fakültelerinin herhangi bir bölümünden veya Fakültelerin Matematik, Fizik, Kimya, İstatistik bölümlerinin birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçi ve/veya yurtdışı fakültelerden/bölümlerden mezun ve KPSSP3 puan türünden asgari puanı almış olanlar aşağıda belirtilen pozisyonlardan birine başvurabilir.

Başvurular Sona Eriyor!

Başvurularına 15 Aralık 2020 tarihinde başlamış olan adaylar en geç 29 Aralık 2020 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmek zorundadırlar. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar r www.kosgeb.gov.tr internet adresinde yayınlanacak duyuruda belirtilen link üzerinden e-Devlet şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaktır.

KPSS Değerlendirmesi:

Başvurunun yapıldığı pozisyona göre, KPSS puanı en yüksek olandan başlanarak atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Çağrılmaya hak kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alan adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir tarih verilmedi. KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Sözlü sınava hak kazanan adaylar, sözlü sınav öncesi www.kosgeb.gov.tr internet adresinden temin edecekleri KOBİ Uzman Yardımcılığı Bilgi ve Başvuru Formu’nu el yazısı ile okunaklı şekilde doldurup sözlü sınav esnasında yanlarında bulunduracaktır.

Sonuçlar açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim