Konya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 60 KPSS puanı ile memur alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda Ön Lisans mezunu 126 memur alımı yapılacak. Başvurular 20 - 29 temmuz 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapmış olan adaylar artık başvuru sonuçlarını bekliyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sınav ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Konya Büyükşehir Belediyesi memur alımı için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puanlar değerlendirmeye alınacak. Yapılacak KPSS sıralaması sonucuna göre 5 katı aday sınava çağırılacak. Bu kapsamda yapılacak değerlendirmeye göre toplamda 630 aday sınava katılacak.Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava girmeye hak kazanan adaylar KPSS puanları ile 06/08/2020 tarihinde Belediyemiz web sayfası http://www.konya.bel.tr adresinde ilan edilecek olup, adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KONULARI:

Sözlü ve uygulamalı sınav 10/08/2020 –14/08/2020 tarihleri arasında Kosova Mahallesi Veysel Karani Caddesi No:156 Selçuklu/KONYA adresinde bulunan Sancak İtfaiye Merkezi’nde yapılacaktır.

Sözlü ve uygulamalı sınav, aynı gün içerisinde bitirilemez ise ertesi gün devam edilecektir. Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Sınava girmeye hak kazandığı halde, ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan ve/veya mazeretine binaen katılamayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Sözlü sınav konuları:

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konularını kapsa

Uygulamalı sınav konuları ;

 Kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile araç kullanımı ve sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır

Editör: TE Bilisim