Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan İtfaiye eri alımı için başvurular bugün başladı. Ön Lisans mezunu 126 İtfaiye eri alımı yapılacak. Başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? Adaylardan istenen belgeler nedir? Nasıl başvuru yapılacka? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

126 İTFAİYE ERİ ALINACAK!

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesine İtfaiye eri alacak. İlan geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu ve büyük heyecanla beklenen ilan için süreç başladı. Bu kapsamda İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik veya Sivil Savunma ön lisans programlarının birinden mezun ve B sınıfı sürücü belgesine sahip 126 itfaiye eri alımı yapılacak. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak olup KPSS'den en az 60 puan alınmış olması gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu Büyükşehir Belediyesinin 126 itfaiye eri alımı ilanına başvuru şartlarını taşıyan erkek ve kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan özel olarak, 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den ön lisans mezunu P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Ayrıca Erkeklerde 167cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gereklidir. Ayrıca Sözlü sınav yapılacağından sınav tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

İtfaiyeci olarak ise, Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak gereklidir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri alımı başvuruları 20 Temmuz 2002 tarihi ile başladı. Başvurular en geç 29 Temmuz 2002 tarihine kadar devam edecek. Başvurular başvuru formu ve istenen belgeler ile birlikte şahsen Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Konevi Mahallesi, Millet Caddesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası No:14 Meram/KONYA adresine şahsen yapılacaktır.

BAŞVURU FORMU İÇİN BURAYA TIKLA

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

  • Nüfus cüzdanı aslı veya Kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi,
  • Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,
  • Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,
  • Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,
  • KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,
  • Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak),
Editör: TE Bilisim