Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya komutanlık çeşitli pozisyonlarda memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan devlet memuru alımı ilanlarına göre kamuya düşük kpss puanı ile alım yapılacak. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere Kamuya ve Komutanlıklara Düşük KPSS puanı ile alım yapan kurumlar hakkında detaylı bilgi paylaşacağız.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPACAK KURUMLAR VE KADROLAR:

Yayımlanan ilanlara göre Kamuya farklı alanlarda memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Düşük KPSS puanı tabiri ile KPSS en az 60 puan ile alım yapan kurumlardır. Bu kapsamda Kasım ayı içerisinde yayımlanmış olan ilanlara göre, Çorum Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları personel alımı yapılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Düşük KPSS Puanı ile memur alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan aşağıdaki nitelikler aranacaktır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliği yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • En az lise mezunu olmakla birlikte, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak,
  • Alım yapılacak pozisyon için gerekli niteliklere sahip olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI DETAYI:

Alım yapacak kamu kurumları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranıyor. Bu kapsamda Düşük KPSS puanı ile alım yapılacak olup adayların, 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

60 PUAN İLE ALIM YAPILACAK KURUMLAR VE KOMUTANLIKLAR:

Çorum Belediyesi:

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak için 9 kişilik boş kadro ile itfaiye eri alımı yapacak. Adayların KPSS den en az 60 puan almış olmaları ve en az ön lisans mezunu olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 14 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda olmak üzere devlet memuru alacak. Bu kapsamda KPSS En az 60 puan ile alım yapılacak kadrolar ise, 1 Meslek İçi Eğitim İşlemleri Uzmanı, 1 Protokol Uzmanı, 1 Tercüman (İngilizce) ve 1 Uluslararası İlişkiler ve Andlaşmalar Uzmanı alımı yapılacak. Başvurular 25 kasım 2019 tarihi itibari ile 05 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Tarım Kredi Kooperatifleri:

Tarım Kredi iki farklı bölge birliğinde memur alacak. Alımlar Ziraat Mühendisi ve Kooperatif görevlisi pozisyonları için yapılacak olup. Samsun Bölge birliğine 28 memur ve Trabzon Bölge Birliğine 15 memur alımı yapılacak. Adayların Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca başvuru süreci 18 kasım 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 29 kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları:

Aile ve Çalışma Bakanlığına bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları devamlı olarak Türkiye geneli farklı illerde Büro Memuru ve Sosyal yardım ve İnceleme Görevlisi pozisyonlarında alım yapıyorlar. Adaylardan lisans mezunu olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranıyor. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim