Türk Kızılay memur alımı için resmi İnternet adresi üzerinde duyuru yayımladı. Gelmiş olan duyuruya göre Kızılay bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere Müfettiş Yardımcılığı sınavı ile Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden mezun 10 Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

2020 veya 2021 KPSS Puanı Ele Alınacak!

Kızılay Memur Alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu kapsamda 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir. KPSS Puanları ise P40 puan türü olması gerekmektedir.

Müfettiş Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Kızılay adaylardan başvuru için bazı genel ve özel nitelikler arayacak. Bu doğrultuda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise KPSS dışında, yaş ve eğitim şartları istenecek.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

30 Yaş Şartı Var!

Memur alımları için genelde yaş sınırı 35 olmasına rağmen Kızılay Müfettiş Yardımcısı alımı için " Giriş sınavının yapılacağı 2022 yılının Ocak Ayının Sekizinci günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak" şartı aranacak.

Dört Yıllık Mezun Olunması Gereken Fakülteler:

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumları.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kızılay Memur Alımı için adaylar başvurularına 6 Aralık 2021 tarihi ile başladı. En geç 21 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Türkiye Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığı (Meşrutiyet Cad. Konur 2 Sok. No:29/2 Çankaya/ANKARA adresine). Başvurular şahsen veya posta ile yapılabilir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim