Karayolu 78. şube şefliğine önlisans mezunu beden işçisi alım yapılacak. Adayların maaş haklarında 4287 TL maaş alacaklar. Çalışma Bakanlığı İŞKUR üzerinden açıklanan farklı düzeyde eğitime sahip adaylara yönelik olarak çok sayıda memur alımı ilanları açıklanıyor. Kamu kurumu işçi alımı ilanlardan bir tanesi de Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel müdürüne Bağlı Şube Şefliklerine olacak. Başvuru şartları şu şekilde olacak.

Adayların 2527 sayılı kanun saklı kalmak kaydı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, yaş şartında En az 18 yaşını doldurmuş 35 yaşını doldurmuş olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, görevini yapmaya engel sağlık sorunun olmamaları ve Türkiye Cumhuriyeti Ceza Kanunda belirtilen; Anayasal düzene karşı işlenen suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı işlenen suçlar cinsel saldırı ve çocuğun cinsel istismar suçlarından mahkum olmamak şartı aranacaktır. Diğer yandan kasten işlenen suçlar bakımından 1 yıl ve daha fazla hapis cezası alanlar eski hüküm belgelerini sunmaları istenecektir. 

Kamu Kurum ve kuruluşlarında ki özel şartları taşımak kamu haklarından mahrum olmamak erkek adayların askerliğini tamamlamış tecilli muaf olmaları haklarında yapılacak. Güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuçlanması herhangi bir sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilik yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak, herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak başvuru şartları arasında sıralanmıştır.

ÖZEL ŞARTLARI;

Adayların göreve başladığında 5 yıl boyunca herhangi bir yere nakil talebinde bulunamayacaklar. Yapılacak sınav günü ve tarihi için Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi duyurular açıklanacak ve bu ilanlar adayları tebliğ niteliğinde olacak. Posta yoluyla herhangi bir tebligat göndermeyecek. Sözlü sınavı için nihai listede yer alan adaylar için bilgilendirme işlemleri de yine Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden açıklanacak. Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nde mülakat görüşme olarak açıklandı. Göreve başlamak üzere kadın adaylardan istenilen belgeler şahsen teslim etmeleri istenilecek. Maaş hakları da belli oldu.

MAAŞI 4 BİN 287 TL OLACAK!

Başvuru sonucunda kazanan adaylardan deneme süresi 2 ay olarak açıklandı. Bu süre içerisinde başarısız olanlar sözleşmeleri feshedilecek. Adaylar günlük yevmiye üzerine çalıştırılacak 142,91 TL üzerinden adaylar maaş hakları olacaktır. İlana erişmek için 00005620452 başvuru numara ile İŞKUR e-şube portalından erişebilirsiniz.

İŞİN OLSA