Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımı ilanı yayımlandı. 19 Aralık 2022 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karılamak üzere KGM Teftiş Kurulu Yönetmeliği hükümlerinde istihdam edilmek üzere Genel Müdürlüğü bünyesine 7 Memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda KPSS şartı aranacak olup Sözlü sınav ile alım yapılacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğü yapacağı Müfettiş Yardımcılığı Giriş sınavı ile 7 kişilik boş kadro için memur alımı yapılacak. 

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımı yapacak. Söz konusu yayımlanmış olan memur alımı ilanı için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Genel nitelikler dışında adaylardan KPSS, Eğitim ve yaş şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

KGM memur alımında 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 85 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

KGM Müfettiş yardımcısı alımında en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmuş olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Var Mı?

Söz konusu Müfettiş Yardımcısı alımında adaylardan yaş şartı aranacak. Bu yönde 2023 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 yaşını doldurmamış olmak, (01/01/1988 ve daha sonra doğanlar sınava girebileceklerdir.

Yabancı Dil Sınavı Şartı Aranacak Mı?

Son 5 yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil sınavından İngilizce dilinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımında başvuru süreci Bu hafta içerisinde başlayacak olup 2023 yılı Ocak ayına kadar devam edecektir.

Başvuru Tarihleri: 21 Aralık 2022 - 12 Ocak 2023

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim