Karayolları Genel Müdürlüğü 170 memur alımı mülakatsız olacak. Başvuru devam ediyor! Kılavuza göre 2020/13 son tercih tarihi nedir? Tercih ücreti nedir? Hangi banklardan ödeme yapılabilecek? Kadro dağılımı ve diğer detayları işin olsa okuyucularına aktarmak istiyoruz.

Kamu kurumuna gerçekleşecek olan merkezi alım ilanlarından bir tanesi olan 2020/13 tercih işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Adaylar sözleşmeli personel alımı ilanı başvurularında, önlisans ve lisans mezunu olmaları ve 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sınavından aldıkları puanlar ile başvuru yapabilirler. Başvurular ölçme seçme ve yerleştirme merkezi ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Sadece internet ortamından yapılacak ve başvurular için ÖSYM'den tercih kılavuzuna göre tercih işlemleri yapılabilecek. Açıklanan kadrolar ise şu şekildedir;

2020/13 TERCİHLERİNDE KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Karayolları Genel Müdürlüğünde Merkez teşkilatlarında görevlendirilecek olan alımlarda Önlisans mezunu 15 tekniker alınacak. Lisans mezunu 6 mühendis alımı yapılacak. Taşra teşkilatlarında Lisans mezunu 106 kişi, önlisans mezunu 53 kişi istihdam edilecek. Başvurular sadece dört kadro için alınacak. Hangi illerde istihdamlar yapılacaktır? İşte cevabı;

HANGİ İLLERDE İSTİHDAM EDİLECEK?

Van, Trabzon, Sivas, Konya, Kayseri, Kastamonu, Kars, Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Bursa, Antalya, Ankara, Erzurum, Kayseri, İstanbul illerinde istihdamlar yapılacak.

MÜLAKATSIZ ALIM YAPILACAK! Adayların KPSS B puan türünden sıralama esas alınarak atamada gerçekleştirilecek. Bunun dışında herhangi bir mülakat gerçekleşmeyecek. Karayolu Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada detayları şu şekildedir.

ÖSYM 2020/13 TERCİH ÜCRETLERİ NEDİR?

Adayların başvurularında 20 Tl tercih ücreti ödemesi yapmaları gerekmektedir. Tercih ücretleri ÖSYM üzerinden kredi kartı ile yapılabileceği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeme yapabilirler. 

SON BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

7 Ekim 2020 tane başlayan başvurular internet üzerinden 12 Ekim 202020 tarihine kadar saat 23.59 da sona erecek.

Genel Bilgiler

TABLO-1 Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

TABLO-2 Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar

Sözleşmeli Personel  Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Ön Lisans)

Sözleşmeli Personel  Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler (Lisans)

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Editör: TE Bilisim