Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adaylar için 2019 yılı KPSS puanlarından yeterli puan almak gerekmektedir. Buna göre yapılacak olan merkezi alımlardan bir tanesi 3 Ocak 2020 tarihinde ÖSYM üzerinden duyuruldu. Bu alımlarda Ön lisans mezunları başvuru yapabilecek. Eğitim şartlarına sahip adayların merkezi tercihlerini yapmalarının ardından herhangi bir sözlü mülakata girmelerine gerek kalmayacak. Bu bağlamda toplamda 124 memur alımından bir kısmı büro memuru kadrosunda olacak. 26 il genelinde ve ilçelerde 68 memur alımı ise tekniker kadrosunda olacak. Başvuru şartları nedir?

2020/3 68 ALIM İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI;

çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı tapu Kadastro Genel Müdürlüğü merkez ile taşra birimlerindeki iki yıllık önlisans mezunu teknisyen alımı için 2 başvuru şartı aranacak. Bu şartlardan bir tanesi 3318 kodu ile eğitim şartlarına sahip olmaktır. Buna göre iki yıllık bölümlerden Tapu ve Kadastro bölümü, Tapu Kadastro veya Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu ön lisans programlarının herhangi bir tanesinden mezun olmak gerekmektedir. Diğer başvuru şartında ise 7225 nitelik kodu istenilmektedir. Buna göre; adaylara yapılacak olan güvenlik tahkikatlarından olumlu sonuçlandırılması istenilmektedir.

BAŞVURU TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Adayların başvurularda yerleştirme ücreti olarak 20,00 Tl ödeme yapması gerekmektedir. Buna göre Vakıf, ING, Halkbank, Türk, Ekonomi, Kuveyt Türk, Finansbank, Albaraka, Akbank’ın tüm şubelerinden atm veya internet şubelerinden tercih ücreti yatırılabilecek.

Hangi illerde teknisyen alımı yapılacak? Adıyaman, Amasya, Artvin, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mersin, Ordu, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat illerinde merkezi ve ilçelerinde alımlar yapılacak.

ÖSYM KPSS-2020/3 TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim