Ülkemizdeki işsizlik sebebi ile milyonlarca kişi zor durumlar yaşıyor. Bu durumda Devletimiz tarafından yapılan istihdam seferberliği kapsamında kamuya ve özele binlerce memur personel alımı yapıyor. geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından toplanan kadro talepleri kapsamında ÖSYM'ye iletildi ve bu yönde 2019/1 kapsamında merkezi yerleştirme ile binlerce memur alımı yapılacağı öğrenildi.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadroları ile kamu iktisadi teşebbüslerinin aynı nitelikteki pozisyonlarına Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme yöntemiyle personel alımı yapılacağını ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan inceleme sonrasında ilgili taleplerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına iletildiğini belirtti.

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI!

DPB tarafından da iletmiş talepler doğrultusunda ÖSYM 09 Temmuz 2019 Tarihi itibari ile tercih kılavuzunu yayımlayarak tercih işlemlerini başlattı. KPSS'ye girmiş binlerce aday tercihlerine başladılar ve bu doğrultuda 68 Kamu Kurumu toplamda 1014 Devlet Memuru alımı yapacaklar. tercih işlemlerine 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayan adaylara 9 günlük bir süre verildi ve adaylar tercihlerini en geç 18 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri için adaylardan 20 TL tercih ücreti talep edilmekte ve adaylar tercih ücretini ÖSYM tarafından belirtilen bankalara gerçekleştirmeleri gereklidir. tercih işlemleri ÖSYM resmi İnternet adresi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden alınacak ve adayların tercih işlemleri için önce kılavuzu çok dikkatli incelemeleri gereklidir.

68 KAMU KURUMU 1014 DEVLET MEMURU ALACAK!

ÖSYM 2019/1 tercih kılavuzuna göre 68 kamu kurumunun 1014 Devlet memuru alımı yapılacağını görüyoruz. Söz konusu tercih işlemleri için Lise, Ön lisans ve Lisans mezunları tercihte bulunabilecek ve adaylar için bu yönde kadro dağılımı yer almaktadır. Alımlar kamu kurumları ve Üniversiteler üzerinden yapılacak.

Bu bağlamda 1014 kişilik kadronun dağılımı, 892’si kamu iktisadi teşebbüslerine, 84’ü üniversitelere, 38’i de diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aittir. Mezuniyete göre kadro dağılımı ise, 130 adedi ortaöğretim ( Lise mezunları için ) , 254 adedi önlisans ve 630 adedi ise lisans mezunlarına verilmiştir.

Mezununiyetine göre kadro dağılımlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Ayrıca detaylarında alım yapacak kamu kurumlarına da ulaşabileceksiniz.

Lise Mezunu ( Oratöğretim ) alım yapan kamu kurumları için Buraya Tıklayınız.

Ön Lisans mezunları için kadro dağılımına erişmek için Buraya Tıklayınız.

Lisans mezunu düzeyinde kurum dağılımı ve pozisyon dağılımı için Buraya Tıklayınız.

KİMLER YAPABİLİR?

Tercih kılavuzuna başvuru yapacak adayların öncelikle kılavuzda belirtilen genel ve özel nitelikleri taşıyor olmanız gerekmektedir. Adaylardan genel olarak, Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak gibi nitelikleri taşınıyor olması gerekmektedir.

ÖSYM TERCİH KILAVUZLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim