Bilindiği üzere 2018 yılı itibariyle kamuya memur alım süreçlerinde artık sona yaklaştık. Birçok kurum ve kuruluş için son personel alım ilanları yayımlandı. KPSS puanları üzerinden merkezi atamalarla yapılacak memur alımları için de son tercih tarihi 20 Aralık 2018 saat 23.59 olarak aktarılmaktadır.

MEMUR ALIMLARINDA BAŞVURU VE MÜLAKAT SÜREÇLERİ
Kamuya yapılan memur alımlarında başvuru ve mülakat aşamalarında adayların diğer adaylardan avantajlı duruma geçmesi için bazı öne çıkan niteliklerinin olması gerekmektedir. Bu nitelikler ve özellikler ise elde edilmiş başarılar, spor madalyaları, kullanılan programlara yönelik sertifikalar ya da yabancı dil belgeleri gibi listelenebilmektedir. Kamuya memur alım süreçlerinde tüm bu etmenler ve diğer noktalar adayların rakiplerinin önüne geçmesi ve avantaj sağlaması noktasında önemli maddelerdir. Buradan hareketle ilanlara başvuru yapan kişilerin, diğer adayların karşısında öne geçme imkanı elde edebileceği sertifikalara değineceğiz. Elbette bu sertifikaların memuriyetin altın anahtarı olarak görülmemesi gerekiyor ancak avantaj sağladığı ya da sağlayacağı da çok açıktır.

AVANTAJ SAĞLAYACAK SERTİFİKA VE BELGE ÖRNEKLERİ
Hangi işe başvuru yapıyorsanız yapın yabancı dil sertifikalarının sağladığı avantajı hiçe sayamazsınız. Hem kamuda hem de özel sektörde yabancı dil sertifikanızın olması işe alınma imkanı sunacağı gibi, maaşınızdaki artışa da neden olacaktır. Bu sertifikaya ek olarak da elbette bilinen yazılım dilleri, kullanılan programların sertifikaları gündeme gelebilir. Program ya da bilgisayar becerisi dışındaki belgeler de mesleki belgeler, katıldığınız önemli organizasyonlardan aldığınız sertifikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlenen yardım kampanyalarından aldığınız belgeler olabilir.
Tüm bu belgeler örnek teşkil etmesi açısından paylaşılmıştır, size belge satmak isteyen, memuriyet garantisi sunduğunu iddia eden kişilere itibar etmeyiniz, ödeme yapmayınız. Tüm sertifika ve belgeler devlet tarafından takip altında olan eğitim kurumları ya da ücretsiz devlet kurslarıyla edinilebilmektedir.

Editör: TE Bilisim