ve Sağlık Memuru alanında kamuya alım yapılacak. KPSS 2020/1 ile yayımlanan kılavuza göre Lise ve Lisans mezunu adaylar içerisinden sağlık memuru alımı yapılacak. Tercih kılavuzunda alım yapacak kurum ve şehirler açıklandı. Peki adaylardan aranan şartlar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

MEZUNİYETE GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Sağlık Memuru alımında Lise Mezunu 9 ve lisans mezunu 3 memur alımı yapılacak. Buna göre,

Lise Mezunu 9 kişilik kadro ile Türkiye Taşkömür Kurumu Genel Müdürlüğü Zonguldak'ta bulunan teşkilatına sağlık memuru alımı yapacak.

Lisans mezunu 3 kişilik kadro ile Türkite Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Bartın'da 1, Sakarya'da 1 ve Samsun'da 1 kişilik kadro ile sağlık memuru alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sağlık Memuru alımı kadrosu için adayların öncelikle kılavuzda belirtilen nitelik kodlarına göre niteliklere sahip olmaları gereklidir. Buna göre Lise mezunu alım yapılacak memurlar için 2087 nitelik kodu aranıyor. 2087 nitelik koduna göre adaylardan Ortaöğretim Kurumlarının Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak şartı aranır.

Lisans Mezunu alımlar için ise 4605 nitelik koduna göre Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak şartı aranacak.

TERCİHLER DEVAM EDİYOR

ÖSYM üzerinden yapılacak 2020/1 Tercihleri için işlemler 23 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 04 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve “ADAY İŞLEMLERİ” alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek yapabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim