Ülkemizde sevilen mesleklerden biri olan öğretmenlik için açıklanan kılavuz ile birçok adayın başvurusuna açıldı. Buna göre mesleğini yerine getiren adayların açıklanan kılavuza göre başvuru yapması içinsağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bu şartlardan ilki üniversitelerin ilgili öğretmenlik ya da bölümlerinden mezun olma ve ilgili KPSS puanlarına sahip olmadır. MEB üzerinden yayınlanan kılavuzda toplamda 19921 öğretmen alımı yapılacak olup bu branşlar arasında fizik, kimya ve biyoloji öğretmenliği için 400 kontenjan ayrılmıştır.

Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenliği Kadro Dağılımı

İlgili kılavuzun yayınlanması ile birlikte farklı branşlardan adaylar da tercih işlemlerine başladı. Bunun ile birlikte fizik, kimya ve biyoloji alanı için toplamda 400 kontenjan ayrılmış olup bu doğrultuda kadro dağılımı şu şekildedir:

KPSS Şartı Nedir?

İlgili alanlar için kılavuzda yer alan şekli ile KPSS şartı şu şekilde açıklanmıştır: Adaylar; Fizik, Kimya, Biyoloji, DinKültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği,Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden50 ve üzerinde puan almışolmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olanKPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava(2018 ve 2019) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı başvuru formunaotomatik olarak yansıtılacaktır.

Başvuru Ne Zaman?

Adaylar için Ön Başvuru Alınması, Sözlü Sınav Merkezlerinin İlanı, Sözlü Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması 06 ile 10 Ocak 2020 tarihleri arasında geçekleştirilecektir.

İlgili kılavuza erişmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim