Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere memur personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Alımlar farklı kurumlar ve kadrolara yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde kamuya memur alımları ve personel alımları devam eden ilanları paylaşacağız.

3 BİN 961 MEMUR PERSONEL ALINACAK!

Kamu kurumları tarafından Aralık ayının girmesi ile birlikte yeni ilanlar yayımlandı ve ayrıca Kasım ayında duyurusu yapılmış ve ay itibari ile başvuruları başladı. Bu bağlamda Bakanlıklar, Üniversiteler, Kamu kurumlarıi Kamu Kuruluşları, Belediyeler bünyelerine alım yapıyor.

Ayrıca alımlar, Memur, Sözleşmeli perosnel, Kamu Personeli ve İşçi alanlarında yapılmakta olup bazı ilanalrda adaylardan KPSS şartı aranıyor. Bazılarında ise KPSS şartı olmadan alım yapılıyor. İşte ilanların detayları ve diğer bilgiler şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu kurumları tarafından ilan edilen duyurulara göre adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu yönde adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

İŞKUR 02 - 06 Aralık 2019 Kamu Personeli Alımları: İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan duyuruya göre 267 kişilik boş kadro ile kamuya personel alımı yapılacak. Bu bağlamda alımlar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı, Belediyeler, ODTÜ ve TÜBİTAk tarafından yapılacak. Alımlarda bazı kadrolarda KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı yer alıyor. Bazı kadrolarda ise adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet 60 KPSS puanı ile farklı alanlarda 10 memur alımı yapacağını ilan etti. Adayların Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: 5 kişilik boş kadro ile ve giriş sınavı ile müfettiş yardımcısı alınacak. Lisans mezunu olmak ve KPSS'den en az 70 puan almış olmak şart.

Devlet Arşivleri Başkanlığı: Cumhurbaşkanlığına bağlı olan kurum farklı 6 kadro için memur alımı yapacak. Adaylardan bu bağlamda KPSSden en az 50 puan almış olmak ve Lise, Ön Lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir.

Yargıtay Başkanlığı: yargıtay 7 farklı kadro ile 95 memru alacak. Alımlar Zabıt katibi, Hizmetli ve Teknisyen kadrolarına yapılacak. Bu yönde adaylardan Lise mezunlarından KPSSP94, Ön lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 Puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Sayıştay Başkanlığı:  11 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Bu yönde alımlar KPSS puanı ile veya KPSS olmadan en geç 16 Aralık 2019 tarihine kadar yapılacak.

ÖSYM KPSS 2019/2: İkinci merkezi yerleştirme ile kamuya 1743 kişilik kadro ile lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylardan işlem yapılacak. Adayların KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Ancak Baraj puanı aranmıyor.

Marmara Üniversitesi: Üniversite 5 kişilik kadro ile KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmadan alım yapacak. Alımlar en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecektir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Aİle Bakanlığı 6 farklı alanda bünyesine 1000 kişilik kadro ile ASDEP personeli alımı yapacağını belirtti. Adaylardan lisans kapsamında KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı: Dyanete KPSS en az 70 puan ile 60 kişilik boş kadrı ile öğretmen alımı yapılacak.

Galatasaray Üniversitesi: Kamu Personeli Seçme Sıanvından en az 50 puan almış olan 5 personel alınacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı: Tarım bakanlığı 9 kişilik kadro ile sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunda alım yapacak. Adaylardan KPSS puanı veya KPSS puanı olmadan alım yapılacak.

Yozgat Bozok Üniversitesi: 25 sağlık perosneli alınacak olup adaylardan lise, ön lisans ve lisans kapsamında KPSS şartı aranacaktır.

Dışişleri Bakanlığı: Bakanlık 30 kişilik boş kadro ile bünyesine KPSS'den en az 60 puan almış olan kamu personeli alacak.

Maliye Bakanlığı: 2018 veya 2019 KPSS puanı ile Maliye Bakanlığı 15 Stajyer Hazine Kontrolörü alımı yapacak. Başvurular en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar alınacak.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı: BAKKA KPSS puanı ile veya KPSS olmadan 11 kamu personeli alımı yapacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı: KUZKA KPSS puanı ile bünyesine 10 perosnel alımı yapacağını ilan etti. Başvurular 12-27 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacak.

İstanbul Üniversitesi: KPSS puanı ile veya KPSS'siz üniversite bünyesine 5 sözleşmeli personel alacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi: 4 Kişilik boş kadrosu ile KPSS'li KPSS'siz 4 bilişim personeli alınacak.

Enerji Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü: Bünyesine 25 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda Mühendislik kadrolarına alım yapılacak. Adaylardan bu yönde KPSS'den en az 80 puan almış olmak şartı aranacak.

SERKA ve KUDAKA: İki kalkınma ajansı olan Serhat kalkına ajansı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı toplamda 26 personel alacak. Alımlar KPSS ile veya KPSS'siz yapılacak.

İş Bankası: bankaya 6 farklı alanda bilişim personeli alımı yapılacak. Başvurular en geç 11 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

Nükleer Düzenleme Kurumu: NDK 40 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını ila etti. Bu yönde adayların KPSSden en az 70 ve 80 puan almış olmaları gereklidir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı: Sahil Güvenlik KPSS'den en az 60 puan almış olan 14 Devlet memuru alımı yapacağını belirtti. Başvurular en geç 05 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu: BDDK bünyesine toplamda 125 kişilik boş kadrosu ile memur alacak. Adaylardan bu yönde KPSS puanı şartı aranıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu: TTK 45 kişilik boş kadrosu ile 399 KHK'ya tabi sözleşmeli olarak 45 kamu personeli alımı yapacak.

Editör: TE Bilisim