Bakanlık tarafından geçtiğimiz gün yapılan duyuruya göre kamuya 805 memur alımı tercihleri devam ediyor. Başvuruların 21 Eylül 2020 tarihinde sona ermesi gereken tercihler için süreç uzatılmıştı. Bakanlıklara ve kamu kurumlarına memur alımı detayları nedir? Kimler başvuru yapabilir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanlar hakkında detayları aktarıyoruz.

805 MEMUR ALIMI HALA DEVAM EDİYOR!

2828 sayılı kanun kapsamında Devlet Koruması altında olan adaylar tarafından yapılacak 805 memur alımı başvuruları devam ediyor. Tercih işlemleri 14 Eylül 2020 tarihi ile başlamıştı. 21 Eylül 2020 tarihinde sona ermesi gereken tercihler uzatılarak 28 Eylül 2020 tarihine çekildi. Söz konusu erteleme duyurusuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Devlet Koruması altında olan adaylardan Bakanlıklar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şaartları aranacak.

EGM, MSB, TCDD VE DİĞER KURUMLARA ALIM YAPILACAK!

2828 Sayılı kanun kapsamında kamu kurumları alım yapacak. Bu yönde Alım yapacak bazı kamu kurumları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı komutanlıklar, Devlet Demiryolları gibi kamu kurum ve kuruluşlara alım yapılacak. Ayrıca alımlar, İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak.

NASIL TERCİH YAPILACAK?

805 Memur alımına başvuru yapacak adaylar belirtilen nitelik kodlaru ile e-Devlet bilgileri kullanılarak Hak sahipleri tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden tercih yapacaklar.

TERCİH SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

Editör: TE Bilisim