2019 yılının altıncı ayından itibaren kamu kurumlarına yapılacak memur alımları hangileri, olduğu merak edilmekte. İşin olsa ekibi olarak, daha önce de duyurduğumuz memur alımı müjdelerine dair bazı detayları aktarmak istiyoruz. 2019 yılında kamuya 74 Bin 500 memur alımı yapılması bekleniyor. Bu kurumlar; PTT, Aile Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, KYK, EGM, Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü kurumları. Kamu Personeli Seçme Sınavından belirli puan alan adayları belirtilen kurumların ilanlarını açıklamasını beklerken, başvuru şartlarını da merakla sormakta. Hangi kuruma hangi kadrolarda personel alınacak detaylar şu şekilde;

ADALET BAKANLIĞI CTE;

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz günlerde adliye ve ceza infaz kurumlarında 11 bin 78 memur alınacağını ifade etti. Sosyal medya üzerinden müjde adayları hayli sevindirdi; Bu alımlarda İnfaz ve Koruma Memuru, Zabıt Katibi, sağlık Memuru, Destek Personeli, şoför kadrolarında olması bekleniyor. EN çok istihdam ise İKM kadrosunda olacak. Başvurularda lise düzeyinde eğitime sahip adaylar başvuru yapabilecekler. Çalışmalarda sona gelindi. Yakın bir zamanda başvurular alınmaya başlanacak. Diğer detaylar için tıklayın

PTT 5 BİN PERSONEL ALIMI;

PTT 2019 yılı personel ihtiyacının giderilmesi için gerçekleştirmesi beklenen personel sayısı 5 bin olarak ifade edilmekte. 2018 yılında 5 bin personel alımı gerçekleştirildi. Bu alımlarda eksik bulunan kadrolardaki alımlar içinde yeni bir ilan açıklanacağı 2018 yılı idari kurulunda imza altına alındı. PTT alımlarında en çok dağıtıcı, büro ve gişe grevlisi kadrolarında personel alımı yapılıyor. Eğitim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Buna göre diğer kadrolarda ise uzman, avukat, mimar, mühendis teknisyen kadrolarında personel alımı yapılması bekleniyor.

EGM POLİS ALIMI;

2019 yılı Emniyet Hizmetleri Sınıfında 10 bin polis memuru alınması beklenmektedir. Bu alımlar için Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yeni bir ilan açıklanacak. Farklı eğitim düzeylerinde polis memuru istihdamları yapılacak. İlan tarihi belli olduğunda detayları aktarmaya devam edeceğiz.

NVİ ve KYK MEMUR ALIMI;

İçişleri Bakanlığına bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu çoğunlukta olmak üzere personel alımı yapılacak. Eğitim düzeyinde önlisans mezunları başvuru yapabilmesi bekleniyor. Kredi Yurtlar Kurumunda Bin (1000) memur alımı için Haziran ayı içerisinde yeni ilan açıklanması bekleniyor. Yurt yönetim memuru kadrosunda istihdamlar yapılacak.

Şehir Hastaneleri faaliyete geçmeye başladı. Ankara ilinde Bilkent Şehir Hastanesinin açılışı geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi. Bakan Fahrettin Koca Şehir Hastaneleri açılışında gerek sağlık kadrolarında gerek ise bilgi işlem güvenlik görevlisi kadrolarında 29 bin sağlık personeli istihdamı yapılacağı müjdesini verdi.

ASDEP ALIMLARI;

Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan gençler ile bir araya geldi. Burada ASDEP personel alımlarının ne zaman yapılacağı soruldu ve özel kalem müdürlüğünün not almasını isteyen Başkan Erdoğan çalışmaların devam ettiği müjdesini vererek son durum hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan bilgi alınacağını ifade etti. Yakın zamanda Aile Bakanlığının Asdep personel alımları ile ilgili yeni bir ilanın açıklanması bekleniyor. Lisans eğitim düzeyindeki adayların başvuru yapabileceği ASDEP alımları için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA / ÖZEL

Editör: TE Bilisim