Ülkemizde her sene kamuya on binlerce memur ve personel alımı yapılmaktadır. FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile kamuda büyük boşluklar oluştu ve adaylar bu boşlukların doldurulmasını beklemeye başladı. Boşlukların doldurulması için çalışmalar yapılacak ancak ülkenin gelişmişlik düzeyine göre önceden yapılan memur alımları oldukça fazla olduğu için kamuda yığılmalar meydana gelmişti ve bu yüzden bundan sonra ki dönemlerde yapılacak olan alımlarda oldukça dikkatli davranılacak.

60 Bin Memur Alımı Onaylandı

Türkiye Büyük Millet Meclisinde tüm Bakanlar 2017 yılı bütçe komisyonunda görüşmeler yapmakta ve alım sayıları hakkında kamuoyuna bilgi vermekteydi. 20174 yılı bütçesi onaylandı ve kamuya toplam 60 bin memur alımı yapılacak. Alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arandığı gibi bazı alımlarda aranmayacak. Yine lise, önlisans ve lisans mezunları alımı yapılacak.

En çok alımlar ise Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kadrolarına yapılacak olup tüm kurumların boş pozisyonları tespit edilecek ve bu pozisyonlara olabildiğince fazla memur alımı yapılacak. 2017 yılı içerisinde toplam en az 60 bin memur personeli alınması beklenmekte olup bundan sonar ki alımlarda genel olarak sözleşmeli statüsünün gündeme gelmesi beklenmekte ve adaylara direkt kadro verilmeyecek. 2017 yılına girilmesi ile memur alımlar hakkında bildiri yayımlanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim