Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından gelen ilanlara göre memur alımları yapılacak. Memur alımı kapsamıdna yeni ilanlar da yayımlanmaya devam ederken bir yandan başvuru süresi devam eden alımlar yerlıyor. Bu yönde Devlet Personel Başkanlığı üzerinde memur alımları için duyurular geliyor. Son zamanlarda gelen ve adaylar tarafından ilgi görmüş olan ilanlara göre kamuya 3 kamu kurumu tarafından 72 memur alımı yapılacak.

MEMUR ( KPSS A ) KAPSAMINDA 3 KURUMA KADRO DAĞILIMI?

Fakrlı kurumlara memur alımları yapılacak olup toplamda 72 kişi alınacaktır. Bu yönde  DPB'de yayımlanan ilanlara göre, DHMİ, VGM ve SBB memur alımları yapacak. Pozisyonuna göre dağılım şöyledir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü : 7 Müfettiş Yardımcısı alacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü: 5 Müfettiş Yardımcısı Alacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı: 59 Strateji ve Bütçe Uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması,
  • Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun omuş olmak veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının YÖK tarafından bu bölümlere denk kabul edilen bölümlerinden mezun olması,
  • Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1984 ve daha sonra doğmuş olmak),
  • T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22, 28, 29 Temmuz 2018 veya 14, 20, 21 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılmış en az 70 ve 80 puan almış olmak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

BAŞVURULAR:

3 kamu kurumunda başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda başvuru tarihleri farklı olup aşağıdan ilanların detaylarına ve başvuru tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı SBB 59 memur alımı başvuruları en geç 11 Kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Devlet Hava Meydanları 7 memur alımı başvuruları en geç 08 Kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 5 memur alımı başvuruları en geç 01 kasım 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim