Kamu kurumlarına 2020 yılında binlerce personel alımları gerçekleştirilecek. Devlet Personel Başkanlığı ile Resmi Gazetede açıklanan alımlar ve ÖSYM üzerinden ilan edilecek merkezi alımlar yanı sıra polis alımları, askeri ilanlar, KİT alımları ve diğerleri.. Yeni yıldan itibaren açıklanacak kamu kurumu ilanları detayları haberimizde..

2020 POLİS VE BEKÇİ ALIMLARI

2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğüne PAEM, PMYO, POMEM alımları gerçekleştirilecek. Bakan Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında PÖH alımlarının dışarıdan yapılmayacağını ifade etti. 2019 yılında 500 Kadın PÖH alımı gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanlığına merak edilen diğer ilanlardan bir tanesi de Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları olmakta. Önümüzdeki haftalarda mülakat sonuçları açıklanacak. 2019 yılında ilk kez köylere de bekçi alımı yapıldı. 2020 yılında köylere ve ilçelere çok sayıda bekçi alımları yapılabilir.

İçişleri Bakanlığına bağlı diğer kurumlardan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1200 kişilik istihdam yapması bekleniyor.

ŞUBAT ÖĞRETMEN ATAMALARI;

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda görevlendirilmek üzere binlerce öğretmen alımı yapacak. Sözleşmeli statüdeki öğretmen alımlarında 2020 yılı ön başvuruları 6 Şubat tarihinde alınmaya başlanacak. Diğer yandan 20 bin'e yakın öğretmen alımı bekleniyor.

SAĞLIKÇI ALIMLARI;

Sağlık Bakanlığı merkezi alımlar yaparak Türkiye genelindeki sağlık birimleri hastanelerin personel ihtiyacını gideriyor. Eczacı, diyetisyen, ebe, hemşire, doktor, teknisyen ve bir çok sağlık kadrolarında 8 bin 884 personel alımı gerçekleştirilecek. İlk ilan Şubat ayında olması bekleniyor.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI;

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 2020 yılında çok sayıda askeri ilanlar açıklanması bekleniyor. Personel Temini Daire Başkanlığının Deniz, Hava, Kara Kuvvetleri Komutanlıklarına çok sayıda uzman erbaş, astsubay, subay sözleşmeli er gibi kadrolarda askeri personel alınacak.

ALIM YAPILMASINI BEKLEDİĞİNİZ KADROLARI YORUM OLARAK PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim