2020 yılında kamuya 20 bin öğretmen ataması yapılması dahilinde toplamda 1257 Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmeni alımı da yapılacaktır. Buna göre adaylar sözleşmeli olarak tercihleri doğrultusunda farklı illerde, kamu okullarında görev yapacaktır. Özellikle birçok kişi PDR nasıl olunur? PDR maaşları ne kadardır merak etmekte olup haberimizde ilgili konu hakkında bilgiler paylaşılmaktadır.

PDR Nasıl Olunur?

Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık, bilinin adı ile PDR mezunu olmak için adayların üniversitelerin 4 yıllık psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bu bölümden mezun olanlar genel itibari ile rehber danışman olarak, devlet ve özel okullarda, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, üniversite psikolojik danışma merkezlerinde çalışabilmektedir.

2020 PDR Maaşları Ne Kadar?

PDR olarak kamu kurumlarında danışmanlık görevi yapan, kesinti olmaması durumunda sözleşmeli öğretmene 3782 TL ödenmekte olup aynı zamanda bu maaşa ek olarak bir de ek ders ücreti ödenmektedir. Ek ders ücreti de yaklaşık olarak 1200 TL olup genel olarak kamu okulunda çalışan bir rehber öğretmenin maaşı 4500 TL olduğu ifade edilebilir.

1257 PDR Mezunu İçin Başvuru

MEB tarafından açıklanan kılavuz ile 1257 rehberlik öğretmeni alınacak olup adayların ilgili KPSS puan türünden en az 50 puana sahip olması gerekmektedir. Adaylardan ön kayıtlar 6 ile 10 Ocak 2020 tarihleri arasında MEB üzerinden alınacaktır.

İlgili kılavuza erişmek için tıklayınız.