Kamuya 1127 Memur alımı ve Personel Alımı yapılacak. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup, En az lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Memur Alımı yapılacak. İlanlar Nisan için yayımlandı ve bir çoğunun başvuru süreci başladı. Buna göre alımlar, Bakanlıklar, Belediyeler, Üniversiteler tarafından yapılacak.

Bu kapsamda Nisan ayı içerisinde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya 1227 kişilik boşluk ile memur alımları yapılacak. Peki hangi kadrolardan alım yapılacak? Adaylardan aranan şartlar nedir? 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

KURUMA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR VE İLAN DETAYLARI:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:

Bakanlık 2021 yılı için 250 uzman Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar 16 farklı kadro ile yapılacak olup adayların KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. İlan için henüz başvuru tarihleri beli değildir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tılayınız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı:

ÇŞB 10 kişilik kadro için 10 Coğrafi Bilgi Sistemi Uzmanı alımı gerçekleştirecek. Alımlar 4 Kişi Bilgisayar Mühendisliği / Yazılım Mühendisliği, 4 kişi Harita Mühendisliği / Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği / Geomatik Mühendisliği, 2 kişi Şehir ve Bölge Planlama alanlarında yapılacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Yaylakent Belediyesi 60 KPSS ile Zabıta Memuru Alımı

Ortaköy Belediyesi Lisans Mezunu Memur Alımı ( Mühendis )

Akseki Belediyesi KPSS İle Lisans Mezunu Memur Alımı ( 2 Mühendis , 2 Mimar )

Beykoz Belediyesi:

Belediye bünyesine 65 KPSS Puanı ile Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alacak. Alımlar, 1 Veznedar, 3 Düz Memur, 8 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni ve 5 Bilgisayar İşletmeni alımı yapılacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Taşpınar Belediyesi:

Belediye bünyesine memur kadrolarında 1 İtfaiye eri, 1 Tahsildar ve 1 Düz Memur Alımı yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 55 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Şişli Belediyesi:

İstanbul Şişli Belediyesi, 50 kişilik boş kadro ile Kadın Erkek adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfında Zabıta Memuru alımı yapacak. KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. İlan detayları için Buraya Tıklayınız.

Tanoba Belediyesi 65 KPSS Puanı İle Zabıta ve VHKİ Alımı

Edirne Belediyesi:

En az lise mezunu adaylar içerisinden 13 itfaiye eri alımı yapılacak. Adayların 2020 yılı KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Üsküdar Belediyesi:

Üsküdar Belediyesi zabıta memuru alımları Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak. Buna göre kadın Erkek adaylar içerisinden Lise Mezunu 10, Ön Lisans mezunu 12 ve Lisans mezunu 23 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. İlanın detayları için Buryaya Tıklayınız.

Ankara Çankaya Belediyesi:

Çankaya belediyesine memur alımı için ilan yayımlandı. 6 Farklı Ünvanda olmak üzere 27 kişilik boş kadro ile 5 Veri Hazırlama Kontrol İşletmen, 5 Veznedar, 5 Tahsildar, 5 Evlendirme Memuru, 2 Çocuk Eğitimcisi ve 5 Hizmetli alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Koçaklı Belediyesi:

Kocaklı Belediyesi bünyesine 3 kişilik boş kadro ile Kadın Erkek adaylar için Muhasebeci Alımı, Düz Memur Alımı ve Şoför Alımı yapılacak. Adayların KPSS'den en az 55 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Termal Belediyesi 60 KPSS İle Mühendis, Zabıta, İtfaiyeci, Memur Alımı Yapacak

Fatih Belediyesi:

Fatih belediyesine Lisans mezunu adaylar içerisinden 70 KPSS puanı ile 40 Zabıta Memuru alımı yapılacak. Başvurular 26-30 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Çat Belediyesi KPSS İle Lise Mezunu Memur Alımı

Pamukkale Üniversitesi 51 Sözleşmeli Personel Alacak

Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Maaşlı Personel Alımı

İş Bankası 2021 Yılı Banka Memuru Alımı ( Uzman Yardımcısı ) İlanı

Karadeniz Teknik Üniversitesi:

Üniversiteye 20 kişilik kadro ile, Lise Mezunu: 7 Hemşire, Ön Lisans Mezunu: 1 Sağlık Teknikeri ve 2 Rötgen Teknisyeni, Lisans Mezunu: 10 Hemşire alınacak. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Rekabet Kurumu:

Rekabet Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 30 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Alımlar,  15 Genel, 10 Hukuk ve 5 Bilişim alanlarında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu:

BDDK Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden 8 memur ve 4 Mühendis alımı yapacak. Adayların KPSS'den P93 veya P3 puan türünden en az 80 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kırklareli Büyükmandıra Belediyesi KPSS Puanı İle Düz Memur Alımı

Safranbolu Belediyesi Kadın Erkek İtfaiyeci ve Zabıta Alımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi:

Büyükşehir Belediyesine 171 kişilik boş kadro ile Belediye Memuru alımı yapılacak. Alımlar, 101 İtfaiye eri ve 70 Zabıta Memuru kadrolarında yapılacak. Adayların bu yönde 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Lüleburgaz Belediyesi MYO ve Lisans Mezunu Düşük KPSS İle Memur Alacak

Türkiye Maarif Vakfı:

TMV 25 kişilik boş kadrosu ile KPSS şartı olmaksızın personel alımı yapacak. Alımlar Uzman Yardımcısı kadrosunda yapılacak olup farklı alanlardan alım yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı:

Bakanlık Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 202 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak . Alımlar, Öğretmen, Psikolog, Sosal Çalışmacı, Fizyoterapist, Veteriner ve Mühendis kadrolarında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:

AÇSHB 22 kişilik boş kadro ile Danışma Memuru Alımı yapacak. Adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup alımlar farklı alanlarda gerçekleştirilecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı:

Bakanlığa bağlı olan Milli Savunma Üniversitesi bünyesine 200 kişilik boş kadro ile sözleşmeli memur alımı yapacak. Alımlar İzmir, İstanbul, Balıkesir, Yalova ve Ankara illerinde yapılacak. Ayrıca Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için kadrolar bulunmaktadır. İlan hakkında ve başvurular hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim