İŞKUR Aracılığı ile kamu memur alımı ilanları yayımlandı. Farklı kurum ve kuruluşlar olmak üzere kamuya 3862 Memur Alımı ve Kamu Personeli Alımı gerçekleştirilecek. İlanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde duyurulmuş olup başvuru süreçleri ile ilgili ve kontenjan dağılımı ile ilgili bilgiler paylaşılmıştır. Bizde İşin Olsa ekibi olarak Bu haberimizde sizlere İŞKUR Kamu Memur alımı hakkında bilgileri ve ilan detaylarını aktaracağız.

Kamuya Memur Alımında Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kamu Memur alımı için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında şartlar aranacak. Buna göre " Tükiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

3862 Memur Alımı Yapacak Kurum Listesi ve İlan Detayları:

Rekabet Kurumu:

Rekabet Kurumuna Meslek Personeli yönetmeliği hükümleri çerçevesinde olmak üzere 60 memur alımı gerçeklleştirilecek. Alımlar Uzman Yardımcısı kadrosunda 25 Genel, 25 Hukuk ve 10 Bilişim alanında gerçekleştirilecek. Başvuru için 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 80 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular en geç 11 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecek. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Rekabet Kurumu 60 Memur Alımı İlanı 2022 ( Meslek Personeli Alımı )

Afyonkarahisar Salar Belediyesi:

Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak için Lise mezunu adaylar içerisinden 55 KPSS Puanı ile Şoför alımı gerçekleştirilecek. Adayların en C sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gereklidir. İlanın detayları aşağıda.

İLGİLİ HABER: Afyonkarahisar Salar Belediyesi 55 KPSS Puanı İle Lise Mezunu Memur Alımı ( Şoför )

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

Bakanlık bünyesindeki eksikliğe göre 149 kişilik boş kadrosu ile 82 Temizlik Personeli, 64 Şoför, 3 Bahçıvan alımı gerçekleştirecek. Başvuru için adaylardan 2020 yılı KPSS'den P94, P93 veya P3 puan türünden en az 55 puan almış olmak şatı aranacak. Başvurular 9 mayıs 2022 tarihinde sona erecek. 

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 149 Personel Alımı 4/B-En Az Lise ve 55 KPSS ( Temizlik, Şoför, Bahçıvan )

Bakanlığın bi diğer ilanına göre ise, 154 kişilik kadro ile 18 Mimar, 13 Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisi, 14 Elektrik mühendisliği, Elektronik mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisi, 11 İnşaat Mühendisi, 13 Makine Mühendisi, 18 Şehir Plancısı, 17 Elektrik Elektrik Teknikeri, 18 Makine Teknikeri, 16 Tekniker, 10 Sahne Işık ve Ses Teknolojisi Teknikeri, 2 Elektrik veya Elektronik Teknolojisi Teknisyeni, 2 Görüntü ve Ses Sistemleri Teknisyeni alacak.

İLGİLİ HABER: Kültür Bakanlığı 12 Alanda 154 Personel Alımı Başladı! Adım Adım Başvuru

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı:

Bakanlık “Ticaret Müfettiş Yardımcısı” kadrosuna İç Ticaret Grup Başkanlığı için en fazla 50 ve Gümrük Grup Başkanlığı için en fazla 50 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı amacıyla Giriş Sınavları yapılacaktır. Başvuru için 2020 veya 2021 yılı KPSS'den en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. 

İLGİLİ HABER: Ticaret Bakanlığı 100 Memur Alımı Başladı! 2022 / 2021 KPSS İle

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu:

RTÜK 14 fakrlı alanda olmak üzere 20 Memur Alımı yapacak. Başvuru için fakrlı KPSS Puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. KPSS Geçerlilik yılı 2020 veya 2021 yıllarıdır. İlanın detayları aşağıda.

İLGİLİ HABER: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ) 20 Memur Alımı İlanı! Kontenjan Dağılımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT:

İETT İşletme Genel Müdürlüğüne 3 kişilik memur kadrosu ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Adaylardan 2020 veya 2021 yılı KPSS'den P48 puan türünden en az 80 puan almış olmak şartı aranacak ve aynı zamanda en az 4 yıllık lisans eğitimi almış olmaları gerekmektedir.

İLGİLİ HABER: Büyükşehir Belediyesi İETT Memur Alımı Yapacak! 2020 veya 2021 KPSS İle

Çankırı İli Yaylakent Belediye Başkanlığı:

Zabıta Memuru kadrosunda olmak üzere Kadın Erkek adaylar içwerisinden Ön Lisans mezunu en az C Sınıfı sürücü belgesi olan ve 55 KPSS Puanına sahip 1 memur alımı yapılacak.

İLGİLİ HABER: Yeni Belediye Memur Alımı İlan! 55 KPSS İle Ön Lisans Zabıta Alımı ( Yaylakent Belediyesi )

Adalet Bakanlığı:

Adallet Bakanlığı merkez teşkilatına 5 kişilik kadro ile tercüman alacak. Alımalar 3 İngilizce, 1 Fransızca ve 1 Almanca dillerinde gerçekleştirilecek. KPSS den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak ancak KPSS Baraj puan şartı yer almayacaktır.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı KPSS Taban Puan Şartı Olmadan Memur Alımı ( Mütercim )

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı:

EGM 2022 yılı Bekçi alımı gerçekleştiriyor. 3250 kişilik kadro ile Erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alınacak. KPSS şartı yok ancak, en az lise mezunu olmak, 167 cm boyunda olmaki Askerliğini yapmış olmak ve 31 yaşından gün almamış olmak şartları aranacaktır.

İLGİLİ HABER: 2022 Yılı 3250 Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu - 81 Şehir Kontenjan Dağılımı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:

Enerji Bakanlığı 65 sözleşmeli personel alımı kontenjanı ile 2020 yılı KPSS puanı kullanılarak  10 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 30 Sözleşmeli Destek Personeli, 5 Sözleşmeli Teknisyen, 20 Sözleşmeli Büro Personeli alımı gerçekleştirilecek. KPSS için 2020 yılı KPSS den lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

İLGİLİ HABER: Enerji Bakanlığı 65 Sözleşmeli Memur Personel Alımı İlanı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı:

Jandarma Nisan ayında yayımladığı personel alımı ilanına göre 9 bilişim personeli alımı yapıyor. Başvurular KPSS Puanı ile veya KPSS Olmaksızın alınacak.

İLGİLİ HABER: Jandarma 2022 Yılı Sözleşmeli Personel Alımı Başladı! KPSS siz KPSS'li

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu:

BDDK yapacağı giriş sınavı ile İstanbulda istihdam edilmek üzere 20 memur alımı yapacak. Alımlar 2020 veya 2021 KPSS puanı ile gerçekleştirilecek olup adayların en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir. İlanın detayları aşağıda.

İLGİLİ HABER: BDDK 20 Memur Alımı ( Meslek Personeli) İlanı 2022 Şartları

Sayıştay Başkanlığı:

Denetçi yardımcısı pozisyonunda memur alımı yapacağını bildiren Sayıştay Başkanlığı yapacağı sınav ile 25 Memur Alımı gerçekleştirecek. Başvurular en geç 26 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

İLGİLİ HABER: Sayıştay Başkanlığı KPSS siz 25 Memur Alımı İlanı 2022 Yayımlandı

Editör: TE Bilisim