Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesine 20 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alınacak.

Genel İdare Hizmetleri sınıfında açık bulunan 9 uncu derece kadrolarda görev yapmak üzere, sözlü sınav ile alım yapılacak. KPSS şartını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak ilan hakkında detayları paylaşacağız.

20 Uzman Yardımcısı Alımı Alanları Hangileridir? KPSS Şartı Nedir?

KPSSp4 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile 10 Hukuk Mezunu uzman yardımcısı alınacak.

KPSSP33 veya KPSSP38 puan türünden en az 70 puan almış ve Üniversitelerin Sosyal Gilimler, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, İktisat ve İşletme fakülteleri veya Bunlara denkliği YÖK tarafından onaylı yurtdışı falültelerinden mezun 10 Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru için genel olarak 657 Sayılı DMK 48. maddesindeki şartların taşınıyor olması gereklidir. KPSS Puanun geçerlilik yılı 2020 veya 2021 olarak açıklandı. Aynı zamanda 35 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Başvuru Süreci Elektronik Ortamda Yapılacak

Kamu Denetçliği Kurumu memur alımları sadece Elektronik ortamda alınacak. 15 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 29 kasım 2021 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

Sözlü Giriş Sınavı Yapılacak!

Başvuruda bulunan adaylar başvurularının onaylanması durumunda sözlü sınava katılacaklardır. Sınava katılabilmek için adayların KPSS puanları ele alınarak yapılacak sırlama ile değerlendirme yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim