Kamu personeli - kadrolu memur alımı yapan bir çok kurumda başvuru şartları belli oldu. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca memur adayı, kamu ilanlarını takip ederek başvuru koşulları uyan ve çalışmak istediği kurumlara başvuru yapıyor. Kamu kurumlarında memur alımları uzun bir süreçten geçiyor. Kurumları istihdam edeceği kadrolara memur almadan öne Maliye Bakanlığından izin almaları gerekiyor. Gerekli bütçenin onayı alınan kadro adetince ilana çıkan bir çok kurum başvuru koşullarını duyurduktan sonra ve adayları alım yapacağı unvanlara göre yazılı yada sözlü sınava tabi tutuyor. Kadrolu ve sözleşmeli memur alımları yapan kamu kurumlarını derledik. 

Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulan ilanlara göre Şırnak Üniversitesi İç Denetim alımı ve Erciyes Üniversitesi Avukat elemanı ilanları yayımlandı. İç denetim elamanına başvurular 16 Şubat tarihine kadar devam edecek. Adaylar 2016 KPSS  P3 puan türünden 70 puan almaları istenilmektedir. Başvuru formunu doldurarak gerekli evrakları tamamlayan adaylar - 05.03.2018 tarihinde EÜ rektörlüğünde yazılı sınava tabi tutulacaklar. 12.03.2018 tarihinde ise sözlü sınavdan başarılı olmaları halinde kadrolu avukat olarak Erciyes üniversitesine atanacaklar. Başvuru ilan metni için tıklayın

Şırnak Üniversitesi İç denetim elemanı alımlarında adayların Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Özgeçmiş, Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylısı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, Kamu İç Denetçi Sertifikası aslı veya noter onaylısı, Naklen atanacaklar için hizmet belgesi ile 2 adet fotoğraf belgeleri isteniliyor. Denetim elemanı olarak en az beş yıl çalışan ve İç Denetim Koordinasyon kurulunun belirlediği alanlarda 8 yıl çalışanlar başvuru yapabilecek. Başvuru ilan metni için tıklayın.

GÖÇ İDARESİ 14 KADROLU MEMUR ALIMI

Diğer kamu kurumlarından İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç idaresi 14 memur alımı yapacak. 8 Şubat ta DPB'de yayımlanan ilana göre adayların KPSS puan türlerinden 80 ve üzeri almaları isteniliyor. 280 kişi sözlü sınava çağırılacak. Göç Uzman Yardımcısı alımı başvuruları 16 Şubat 2018 tarihinde 23:59'a kadar sürecek. Başvuru ilan metni için tıklayın.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 30 MEMUR ALIMI

Gençlik Spor Bakanlığında çok sayıda personel alımı ilanında adayların başvurularını 16 Şubat tarihine kadar tamamlamaları isteniliyor. Adaylar 25.03.2018 tarihinde yazılı sınava alınacaklar.  Gençlik ve Spor Uzmanı olarak yetiştirilecek olan memur adaylarının P3 puan türünden 70 puan almaları yeterli olacak.  Başvuru ilan metni için tıklayın.

Editör: TE Bilisim