Jandarma Genel Komutanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur alımı ilanı yayımlamıştı. Başvurularda son günlere geldik. Adayların akıllarında en önemli sorulardan biriside başvuru değerlendirmesi nasıl yapılacağı ve sonuçların ne zaman açıklanacağı oldu.

Öte yandan hala ilana başvuru yapmamış adaylar yer alıyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Jandarma Memur Alımı ilanı hakkında bilinmesi gerekenleri paylaşacağız.

Başvurular Sona Eriyor!

Jandarma Genel Komutanlığı memur alımı ilanı 6 Aralık 2021 tarihi ile duyurulmuştu. İlk olarak www.isinolsa.com üzerinde duyurulan ilan ile adaylara müjdeyi vermiştik. Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi ile başlamışlardı ve artık sona eriyor.

Henüz Jandarma Genel Komutanlığına başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını en geç 21 Aralık 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece jandarmanın resmi Personel temin adresi üzerinden yapılacak. Başvuru şartları ve detaylı kontenjan dağılımı ile başvuru ekranına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl yapılacak?

Bildiğiniz gibi memur alımına başvurular KPSS Puanı ile yapıldı. Bu yönde sadece 2021 yılında Lisans seviyesinde yapılan KPSS puanı ile başvuru alınmış olup unvanına göre puan sıralaması yapılacak olup en yüksek puandan başlamak üzere en düşük KPSS puanına kadar kadro sayısının 10 katı aday belirlenecek.

Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavına 600 Aday Katılacak

Yapılacak sıralama ile kadro sayısının 10 katı aday belirlenerek her kadro için ayrılacak. Toplamda 600 kişilik bir Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavı yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarma Memur alımı başvuruları 21 Aralık 2021 tarihi ile bitecek olup sonuçlar erken zamanda bekleniyor. Geçmiş dönemlerde yapılan Jandarma memur alımı ilanlarına baktığımızda değerlendirme sürecini hızlı gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı 60 Sivil Memur alımı ilanı içinde sonuçları Ocak ayına kadar açıklaması bekleniyor.

Başvuru sonuçları Jandarma resmi personel adresi üzerinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

Sonuçlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim