Jandarma Genel Komutanlığı Devlet memuru alımı başvuruları sona erdi. Farklı 11 alanda 60 kişilik kadro ile Devlet Memuru alımı yapacağını ilan eden Jandarma binlerce başvuru aldı. KPSS Puanı ile yapılan başvurular değerlendirme sürecine girdi. Peki Jandarma 60 memur alımı detayları nedir? KPSS değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Jandarma 2021 Yılı 60 Devlet Memuru Alımı Detayları:

Jandarma Genel Komutanlığı her yıl bünyesine çeşitli alanlarda memur alımı faaliyetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanına göre 60 kişilik boş kadro ile 11 farklı unvanda Devlet Memuru alımı yapılacak.

Memur alımı için başvurular 6 - 21 Aralık 2021 tariheri arasında alındı. Başvurular Psikolog, Mütercim, Uzman, Mühendis ve Avukat unvanlırnda yapılmıştı.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvuruları alan jandarma Devlet Memurluğuna atanma için başvuru değerlendimesine başladı. Bildiğiniz gibi memur alımı başvuruları 2021 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile alınmıştı. jandarma şimdi başvurular ele alarak en yüksek KPSS Puanından başlayarak en düşük KPSS Puanına kadar yapılacak sıralama ile adaylara duyuracaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarma yayımladığı ilanda sonuçların ne zaman açıklayacağını bildirmedi. Ancak Jandarma Genel Komutanlığının önceki alımlarına baktığımızda sonuçları çok fazla bekletmeden açıklayan Jandarmanın Devlet Memuru alımı için sonuçların Ocak ayına kadar açıklanması beklenmektedir.

600 Aday Sınava Katılacak!

Jandarma KPSS puanı sırasına göre kadro sasyının 10 katı kadar aday yani 600 kişi belirleyerek Uygulamalı ve mülakat sınavı yapacak.

Sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim