İzmir Valiliği yaptığı duyurusuna göre bünyesine 750 kişilik kadro ile Beköi alımı yapacak. İzmir Valiliği Çarşı ve Mahalle Bekçisi kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında İzmir ili sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere 750 kişilik kadro ile alım yapacağını duyurdu! Adaylar aranan şartları taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecek. En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek olup, adayların başvuruları onaylandıktan sonra Sınav yapılacaktır. Sınav iki aşamadan yapılacak olup, Sözlü sınavda başarılı olan adaylar Yazılı sınava çağırılacak ve sınav sonucunda ise asil ve yedek listesi belirlenecektir.

HANGİ İLÇELERE ALIM YAPILACAK?

İzmir Valiliği farklı tüm İzmir il sınırları içerisinde 750 kişilik kadro ile alım yapacak olup, kadro dağılımı ise, Bornova 100, Buca 110, Karşıyaka 90, Konak 140, Balçova 20, Çiğli 30, Gaziemir 30, Narlıdere 20, Güzelnbahçe 10, Bayraklı 80 ve Karabağlar 120 olmak üzere toplamda 750 bekçi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İzmir Valiliği bekçi alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan,  En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Önlisans veya lisans üstü mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Müracat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak, En az 167 cm boyunda olmak ve herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İzmir Valiliği bekçi alım ilanına başvurular, 14 Kasım 2017 ile 26 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular 08:30 ile 17:30 tarihleri arasında İlçe Emniyet Genel müdürlüğüne yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim