İstanbul'da hizmet vermekte olan Sultangazi Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak için memur alımı yapacağını bildirdi. Resmi gazete'de yayımlanan ilana göre Sultangazi Belediyesi  toplamda 15 kişilik kadro ile memur alacak. Peki Zabıta Memuru alımı özel başvuru şartları nedir? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman başlayacak?

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Sultangazi Belediyesi en az lise mezunu zabıta memuru alacak. Bu yönde Lise Mezunu 5 ve Ön Lisans mezunu 10 Zabıta memuru alımı yapılacak. Erkek ve Kadın adayların başvuru yapabileceği ilan için adaylardan KPSS şartıda aranmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Zabıta memuru alımı için başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan özel olarak ise KPSS, Yaş, Eğitim, ve Zabıta Memuruluğunun gerektirdiği nitelikler aranacak. İşte degen nitelikler.

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu Haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi şatlar aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • KPSS Şatrtı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.
  • Eğitim şartı: Yukarıdaki tabloda belirtilen eğitim seviyesinde olmak.
  • Daha Önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak.
  • Yaş Şartı: Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış omak.
  • Sürücü Belgesi Şartı: 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İstanbul Sultangazi Belediyesi Zabıta memuru alım ilanı çok erken yayımlandı. Başvurular 04 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 10 Ağustos 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu yönde başvurular istenen belgeler ile birlikte Uğur Mumcu Mah. Atatürk Bulv. No:54 Sultangazi/İstanbul adresindeki Sultangazi Belediye Başkanlığına (Zemin Kat Başvuru Masası) şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

İlanın başlamasına daha çok olup başladığında veya tarih yakınladığında bildirim almak için İŞİN OLSA  mobil uygulamasını indiriniz.

İSTENEN BELGELER:

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim