Büro Memuru alımları her zaman için memur adaylarının dikkatini çekmiş ve adayların ilgi odağı olmuştur. Türkiye İş Kurumu üzerinde yeni ilanlar yayımlanarak kamuya Büro Memuru alımları yapılıyor. Söz konusu büro memur alımları farklı kamu kurumları tarafından yayımlandı ve adaylardan bu yönde bazı şartlar aranıyor. Haberimizinde devamında alım yapacak kamu kurumuna, Başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşarak başvuru yapabileceksiniz.

BÜRO MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR:

08 Temmuz 2019 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinde yayımanan kamu ilanlarına göre, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Tic. Aş. Kamu Grubu Büro Memuru alacak. Alım yapacak diğer kamu kurumu ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa birimini olp toplamda 15 Büro Memuru alımı yapılacak.Son olarak ise Sayyıştay Başkanlığı büro memuru alımı yapacağını ilan etti ve 3 kişi alacak.

KİMLER BÜRO MEMURU İLANLARINA BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu Büro Memuru alımları için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu yönde alımlar normal statüde ve Eski Hükümlü veya TMY kapsamında yapılacak. 

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak), Kamu Kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan şartları taşımak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak gibi şartları aranır.

Özel olarak ise, En az Lise mezunu olmakla beraber en fazla lisans mezunu olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak gibi özel nitelikler aranır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu Büro memuru alımı için başvuru süreci başladı ve adaylar başvurularını en geç 12 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak  aşağıdaki adımları inceleyerek başvuru yapabileceksiniz.

1. Adım: yukarıdaki bağlantı üzerinden açılacak ekranda Meslek Yazak kısma Büro Memuru ( Genel ) yazıyoruz ve İşyeri Türü nü Kamu olarak seçiyoruz.

2. Adım: Sonrasında ara butonuna tıklayarak 08 Temmuz 2019 tarihi itibari ile kamuya yayımlann büro memuru alımları karşımıza çıkacak. Sonrasında ise ilanlara giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim