Türkiye İş Kurumu genel olarak çalışmaları ve işsizliğin önüne geçebilmek için yapmış olduğu anlaşmalar ile bilinmektedir. Yıl içerisinde pek çok kurumla anlaşan ve personel alımı yaptıran İŞKUR kendi bünyelerinde ki ihtiyaca göre de personel temin bildirileri yayımlamaktadır. Merkezi atamalarda boş kadrolar için alımlar yapan İŞKUR 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sitesi aracılığı ile yapılacak olan atamalarda da memur alımı yapacak. Dün Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile ilan edilen kadrolar ve tercihler incelendiğinde Türkiye İş Kurumunun da memur alımı yapacağı öğrenildi. Ancak İŞKUR ortaöğretim ve önlisans mezunlarına sevindirici habere veremedi.

Lisans Mezunu Alınacak

Yayımlanan 3 kılavuz incelendiğinde İŞKUR'un sadece lisans mezunu adaylar için alım yaptığı görülmektedir. Yani ortaöğretim ve önlisans mezunları için her hangi bir boş kadro bulunmadığı için alım yapılmayacak.

Lisans Mezunu : 86 Kişi
Orta Öğretim Mezunu: Alım Yok
ÖnLisans Mezunu : Alım Yok

İŞKUR bünyesinde istihdam etmek isteyen adaylar yukarıda belirtilen mezuniyetler için alım yapacağını görebilir. Tercih yapmak isteyenlerin gerekli nitelik kodlarına sahip olması ve tercihlerini buna göre yapması gerekmektedir. Önlisans ve ortaöğretim mezunları İŞKUR kadroları için tercihte bulunmayacak ve sadece lisans mezunları başvuru yapabilecek.
Editör: TE Bilisim