İŞKUR Kamu Memur alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kamu kurumları bünyelerindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacağın belirtti. Ayrıca alımlar KPSS puanı ile veya KPSS şartı olmadan yapılıyor. İşin Olsa ekibi olarak siz memur adaylarımız için derlediğimiz bu haberimizde sizlere ilanlar hakkında detayları aktaracağı.

ALIM YAPACAK KURUMLAR HANGİLERİ:

  • Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yard. sınav ilanı
  • Çorum Belediyesi İtfaiye Eri alım ilanı 22.11.2019
  • MTA Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı 22.11.2019
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yard. sınav ilanı 29.11.2019
  • TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Mühendis sınav ilanı 22.11.2019
  • Türkiye Taşkömürü Kurumu Sözleşmeli Mühendis alım ilanı 13.12.2019
  • Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzman Yard. sınav ilanı 26.11.2019
  • Nükleer Düzenleme Uzman yardımcılığı sınav ilanı 02.12.2019

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yerine getirmesine engel oalbilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranıyor.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı 700 kişilik boş kadro ile yazılı ve sözlü sınavlar ile 5-9 uncu dereceli kadrolara 700 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alınacaktır. Başvuru süreci 7 Kasım 2019 tarihi ile başlamış olan adaylar başvurularını en geç 14 kasım 2019 tarihine kadar yaptılar ancak yayımlanan ilana göre Geç başvuru günü 27 Kasım 2019 olarak belirlendi. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak adayların kadrosuna göre belirtilen eğitim şartını yerine getiriyor olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Enerji Bakanlığı MTA Genel Müdürlüğü: Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. derecede 5 adet Müfettiş Yardımcısı (İdari) kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. Adaylardan bu bağlamda KPSS den en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu: Kurum bünyesine Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanacak toplam 120 (yüz yirmi) memur alımı yapacak. Alımlar farklı bölgelerde bulunan merkez ve Taşra teşkilatına aypılacako lup adayların bu yönde KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular 20-29 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacaktır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

TÜVASAŞ: TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü Milli Tren Projesinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Mühendisler Hakkındaki Sınav ve Atama Yönetmeliği çerçevesinde yazılı ve sözlü sınav sonuvuna göre 2 Makine Mühendisi, 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi, 2 Endüstri Mühendisi, 1 Metalurji-Malzeme Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi ve 4 Bilgisayar Mühendisi alımı yapacak Adaylar başvurularını yapabilmeleri için KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Türkiye Taşkömürü Kurumu: TTK personel ihtiyacını karşılamak üzere  Mühendis kadrolarına, 34 Maden Mühendisi, 5 Elektrik Mühendisi ve 6 Makine Mühendisi  olmak üzere toplamda 45 kişi alınacğı belirtildi. Bu yönde adayların 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSSP3 puan türünden en az 70 (Yetmiş) puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Nükleer Düzenleme Kurumu: 14 Kasım 2019 tarihinde gelmiş olan kamu memur alımı ilanına göre Nükller Düzenleme Kurumu bünyesine 40 kişilik boş kadro ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 40 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda personel alımı yapacak. Adaylardan bu yönde 2018 veya 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranıyor. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

Çorum Belediyesi: Belediye kadın erke kadaylar içerisinden KPSS puanı ile itdfaiye eri alımı yapacağını belirtti. Adaylarıdan en az ön lisans mezunu olmaları ve Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvuru işlemlerine 18 - 22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapacaklar. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Türk Patent ve Marka Kurumu: Türk Patent 6 farklı alanlda bünyesine memur alımı yapacağını belirtti. Bu bağlamda adaylardan KPSS den en az 80 puan ve YDS den en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor. Adaylar başvurularını en geç 25 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tılayınız.

Editör: TE Bilisim